Душа като една човешка длан

 

Ким Чен Ун - вижда в черно и бяло

 

62d09d3d8a44e1803b6ca201b97f21d2Откакто се възкачи на престола като поредния сияен ръководител на тази изпълнена с чудеса страна КНДР, Ким Чен Ун озадачава коментаторите. Естествено, те рядко си позволяват директно да коментират, защото наследникът на Ким Чен Ир, наследник от своя страна на Ким Ир Сен - изобщо една бляскава троица от Кимове, изглежда луд за връзване.

Въпросът е дали сегашният Ким, внукът на Ким Ир Сен, обладава висш интелект на гениален манипулатор и прикрива истинските си намерения зад ексцентрично поведение, или е просто един цапардосан в главата привил

егирован наследник на комунистическата корона.

Ако погледнем ръката му, ще установим че дланта му е широка, с къси и дебели пръсти с развити трети фаланги. Венериният и Лунният хълм са добре изразени. Палецът е дебел.

Всичко това говори за прагматичен и суров характер, ръководен от бруталната сила и склонен към екстремизъм. Това е ръката на деспот, който държи на своето и иска всичко или нищо. Линията на ума показва ниво над средното, но и сочи, че човекът не е интелектуалец, нито мислител. Това се подкрепя и от дебелия палец – знак, че притежателят му е крайно егоцентричен, агресивен и дебелоглав, мисли само в черни и бели краски. Красноречив е и умее да извърта нещата така, че да манипулира тълпата.

 

Барак Обама - не е по изневерите

epa01737677 US President Barack Obama delivers remarks on national security at the National Archives building in Washington, DC, USA on 21 May 2009. Obama's plan to close the prison camp at Guantanamo Bay has encounter wide spread opposition in Congress. EPA/MATTHEW CAVANAUGHДълги и тънки пръсти горе-долу с равна дължина, дланта е издължена. Това показва, че е интелигентен, целеустремен и работяга. Линията на живота му е дълга, извита и непрекъсната. По нея няма островчета или странични линии, сиреч Обама е жизнен, енергичен и силен човек, който води здравословен живот.

Линията на ума не се слива с линията на живота, което показва липса на двуличие и сочи, че на президента на САЩ не му пука много какво мислят хората за него. Макар и да е решителен, интелигентен и смел човек, ако се съди по линията на главата, Обама не е Айнщайн. Линията на сърцето е дълга и извита и свършва между показалеца и средния пръст. Това значи, че е много разумен, дори може би малко студен, но и лоялен към семейството си. Едва ли би изневерил на жена си. Той е по-скоро по духовните и емоционалните връзки. Дори и да кривне, не би направил някоя гигантска глупост като Бил Клинтън, например. Г-н Барак определено не е от безумците в любовта. Има изключително дълга и добре очертана линия на съдбата, но тази на парите е почти невидима. Това му предсказва дълга и хубава кариера, която няма да му донесе финансови облаги.

 

Владимир Путин - лечител и екстрасенс

1Плътна широка длан и къси пръсти - знаци за голяма жизнеустойчивост. Ръката на Владимир Путин е от типа земя-огън. Пръстите са заострени, което говори за артистичност. Добре изразени хълмове, сред които изпъква хълмът на Юпитер, отговарящ за властта. Линията на живота му започва от този хълм. Ако се съди по това, че държи палеца си близо до останалите пръсти, той е внимателен, потаен и не е силно пристрастен към истината. И на лявата, и на дясната страна на Путин се вижда така нареченият голям триъгълник - той показва, че човекът е с хуманитарни наклонности, най-вече с афинитет към медицината, правото, политиката и социалните дела. В големия триъгълник има друг, по-малък, равностранен - такъв имат на ръцете си обикновено екстрасенсите и лечителите. Триъгълниците означават, че човек има способността да акумулира енергията си и да я насочва в желаната посока.

Хилъри Клинтън

Маймунска линия

Дълга и добре изразена линия на живота сочи, че Хилари Клинтън е наследила здрав дух и здраво тяло от родителите си. Линията на ума се слива с линията на сърцето - така наречената маймунска линия. Наречена е така, защото дланите на приматите обикновено са с такива гънки. Има ги и при 50% от хората със синдром на Даун. Хората с такива линии са неспособни да разграничат емоциите и чувствата от разума и интелекта. Те първо действат, после мислят, палят се и бързо гаснат. Умеят да се фокусират единствено и само върху едно нещо, което им дава възможност да имат огромен успех в това, към което са се насочили. Но в случая на Хилъри това по-скоро показва, че тя е много умна, но прикрита и хитра. Умее да понася големи удари, без да се срине. Под безименния и средния пръст паралелно на маймунската линия има дъга, наричана Пояс на Венера. Наличието му, особено в компанията на останалите линии на ръката на кандидат-президента, говори за отлични умствени способности, интуиция, достигаща дори до ясновидство. В добавка тя има и вертикална линия покрай ръба на дланта - линията на ясновидството.

 

Доналд Тръмп - благ и дружелюбен

trump2Има широка дебела длан с къси, криви пръсти и добре развити трети фаланги на пръстите. Формата на ръката на Доналд Тръмп говори за страст и енергичност. Той лесно се пали и може да стигне до агресия. Хълмовете на Марс, Венера, Луната и Юпитер са доста изпъкнали. Линията на сърцето минава между показалеца и средния пръст, а на главата е низходяща, което значи, че Тръмп е чувствителен, благ, дружелюбен и склонен към компромиси. Ако съдим по ръцете на Доналд Тръмп, той не е склонен към крайни решения, расизъм и национализъм. Палецът му издава чувствителност, впечатлителност и импулсивност, но и твърдоглавие. При вземането на решения той се съобразява по-скоро с вътрешните си импулси, отколкото с разума. Като цяло това не е ръка, която би управлявала успешно една от най-влиятелните държави в света.

 

Бойко Борисов - два триъгълника

552be08a254ca519181be3e75856cdb6_crРъката, която ни ръководи, е корава, силна, широка. Когато тропне с десница по масата, Бойко Борисов обикновено държи палеца и кутрето отделени от другите пръсти, което е белег, че не прикрива намеренията си. Линията на ума е непоколебима, достатъчно дълга и добре очертана. Сърдечната пълзи нагоре към Юпитеровия хълм - сиреч, Борисов е човек, нетърпящ възражения, който обича властта. Върху Венерината падина от палеца излизат две линии, които оформят ъгъл - това е знак, че обича да се весели и да си угажда, независимо от цената. Но още по-интересна е лявата му ръка, върху която на същото място има ясно очертан триъгълник, долепен в основата си до втори, също толкова голям равнобедрен триъгълник, формиран от линиите на живота, главата и линията на Меркурий. Първата фигура за математически способности, успехи сред жените, а също и талант във военните изкуства. Тя гарантира, че притежателят й обмисля сериозно всяко свое решение. А вторият, така наречен Голям триъгълник, е знак за дълголетие и бляскаво бъдеще.

Друга странна особеност на лявата ръка на Борисов е, че съвсем близо под линията на сърцето има малка тъмна точка. Когато петното е върху самата линия, то предсказва заболявания на сърцето. В случая може да се тълкува и като точка във външния хълм на Марс - което може да означава избухливост и отмъстителност. Ако е обикновена луничка обаче, тогава няма опасност за здравето на премиера.

 

Росен Плевнелиев - склонност към компромиси

Bulgarian President Rosen Plevneliev gestures as he arrives at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on June 8, 2016. / AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN

Ръцете са относително дребни, но с широка длан и пръсти, при които нокътната става е еднакво широка както при върха, така и в съчленението - белег за практичност, стигаща до материализъм, трудолюбие, което може да избие в педантичност, бюрократизъм, интерес към политиката и хуманитарните науки, а също и липса на сърдечна топлота или искреност. Линията на сърцето е дълга и приключва между показалеца и средния пръст - белег за известно студенокръвие, но и съпричастие и склонност към компромиси. Линията на живота и тази на главата са слети в началото си. Това означава, че президентът невинаги казва това, което мисли. Росен Плевнелиев има силна и ясна линия на съдбата - не всеки човек има такава. Неговата пресича чертите на ума и сърцето, което показва като цяло щастлив и пълноценен живот. Според ръцете му той е доста витален човек - показват го гривните на китката и една дъга, паралелна на линията на живота. Резката под безименния пръст показва, че има творчески заложби.

 

Томислав Дончев - страда от самонадеяност

photo_verybig_39322Дланта му е широка, а пръстите лопатковидни. Това показва, че е материалист, практичен и енергичен човек, който обича труда, експериментите, спорта и изобщо движението. Хората с такива пръсти са умни, нетрадиционни и много изобретателни, но и пресметливи и самонадеяни. Често страдат от грандомания. Равнобедреният триъгълникът, излизащ от линията на живота, е разположен в равнината на Марс. Това означава, че вицепремиерът е недооценен - той има военни способности и вероятно би трябвало да отговаря за армията. Линията на сърцето му обаче пробягва нагоре към хълма на Юпитер, което говори, че Дончев е властолюбив човек. Фактът, че чертите на главата и живота започват от едно и също място, подсказва, че държи на мнението на околните и е склонен да сдържа темперамента си, ако трябва да направи добро впечатление. Тъй като линията на сърцето е отдалечена от пръстите, но приближена до тази на главата, значи той е до известна степен идеалист.

 

 

Лили Иванова - родена за звезда

lili1Същият триъгълник като на Бойко, който сочи предопределеност и съдбовност, но в случая и слят до голяма степен с линията на живота. Ръката на Лили Иванова е с тясна длан и дълги конусовидни, но в същото време масивни пръсти. Особено се набива в очи палецът - пръстът на егото, който е доста едър. Пръсти с тази форма говорят за любов към удоволствията, изкуствата и изтънчения живот. Линията на съдбата, известна още като Наполеонова линия, е буквално врязана в дланта на Лили. Тя е изключително дълга и стига до основата на безименния пръст, като прорязва Аполоновия хълм, който бележи таланта в изкуствата. При Бонапарт е била също така изразена, но стигала до основата на показалеца, където е хълмът на Юпитер. Върху дланта на Лили Иванова успоредно на линията на съдбата вървят още две ясно видими черти. По-здраво вдлъбнатата - на Меркурий, означава, че е прагматичен човек, който умее да се пазари. Другата линия е на Сатурн. Тя е колеблива и на места прекъсва. И трите тръгват от линията на живота, която пък излиза от китката. Това не означава, че звездата ще доживее до ХХII век, а е знак, че е трябвало рано да поеме отговорностите в живота си. Всъщност триъгълниците на дланта на Лили Иванова не са един, а три - тройно потвърждение, че успехът й е бил предначертан. Белегът на ръба на дланта и множеството ситни чертички говорят за безбройни пътувания. В любовта е състрадателна, макар и малко пестелива - линията на сърцето е късовата, но все пак свършва между показалеца и средния пръст. Линията на главата също не е много дълга.

 

Ирина Бокова - подлага всичко на съмнение

FILE - In this Nov. 12 2013 file photo, Irina Bokova from Bulgaria, the Director-General of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO, reacts to her re-election with supporters in the assembly hall of the 37th session of the General Conference of UNESCO, in Paris. She’s already the first female and Eastern European to head UNESCO, and could be the first female and Eastern European United Nations secretary-general, too _ if her government gets its way and she wins support from the five U.N. Security Council members. Irina Bokova, the 61-year-old Bulgarian chief of the U.N. cultural agency, has been nominated by the Bulgarian government to become the next U.N. secretary-general, after the second mandate of Ban Ki-Moon expires in 2016. (AP Photo/Jacques Brinon, File)

Дълга тясна длан на интелектуалка с дълги пръсти и силно изразен палец - белег, че егото е централна движеща сила. Линията на ума е дълбока, дълга и върви нагоре към външния хълм на Марс - госпожа Бокова мисли прагматично и не е склонна към алтруизъм, романтични жестове и подобни фантасмагории. Линията на ума и живота са с общо начало, което обикновено е знак, че прекалено много се самонаблюдава и владее. Склонна е също така да подценява способностите си. Това, че линията на разума се раздвоява в края си, означава, че Бокова взема решения, след като ги е подложила на сериозно съмнение. Линията на съдбата е силна, права и целеустремена. Образът на перфектния чиновник Ирина Бокова се допълва от линията на сърцето, която е силна и дълга - това често означава, че човекът е суров и студен. Лунният хълм не е изявен, което говори за недостатъчно силни интуиция, творчески импулс и въображение. Лопатовидната форма на връхчетата на пръстите е знак за прагматичност, но и оригиналност и изобретателност.

 

Кристалина Георгиева - между властта и науката

naom_57d94dffb05d3Това, че линията на живота и тази на ума са разделени, означава, че Кристалина не се съобразява много-много с това как изглежда в очите на хората. Линията на съдбата е начупена, но пък в началото, когато бележи младежките й години, е слята здраво с линията на живота. Тя води до линията на сърцето, като се слива с нея, за да се вреже между показалеца и средния пръст - тоест между хълмовете на Сатурн и Юпитер. Това сочи, че предначертанието на живота й е между властта и науката. Чертата, която отговаря за чувствата, е хубава, силна, но това, че е доста дълга, означава, че Георгиева далеч не е мекушаво и добродушно същество. Има нюх да превърне изкуството в търговия или търговията в изкуство, което се потвърждава от двете линии на Аполон и Меркурий. Много едрият палец говори за силни амбиции и способност да ги отстоява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица