Дъждове и гръмотевици се очакват днес, максималните температури ще са между 13° и 18°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи. Днес, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има валежи от дъжд, на места - значителни и придружени с гръмотевици. Ще е ветровито, с умерен, на север от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 13° и 18°, само в крайните северозападни райони ще са между 7° и 10°.

До сутринта валежите в по-голямата част от страната ще спрат и облачността ще се разкъсва. В крайните източни райони все още ще превалява дъжд, а по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието облачността от запад ще се увеличава и по-късно след обяд ще завали дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13-16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще е 1- 2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по билата и върховете – бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето