Дъждът в Бургас наводни двор и перално в две градини

Скъса чадъри на плажа в Крайморие

Проливният дъжд, който на места бе премесен с градушка, наводни двора и пералното помещение на две детски градини в морския град. Става въпрос за градините"Делфин" и "Чайка", за които са били подадени сигнали за наводнения. Проверката на място установи, че и на двете места не е имало проникване на вода в помещенията, където са били децата, не е извършвано и извеждането им от сградите.

В детска градина "Делфин" се е събрало количество вода в дворното пространство, а в детска градина "Чайка"- в приземното перално помещение, което се намира в пристройка на съседната административна сграда.

Получени са няколко сигнала за връщащи водата шахти по улица "Въстаническа" и на улица "Перущица", но за кратко време водата се е изтекла.

Ситуацията в града е спокойна. Падналият дъжд за кратко време е около 20 литра на кв. м. в комплекс "Меден рудник" и около 10 литра на кв. м. в централната част на града.

Дъждът и силният вятър са скъсали и чадъри на плажа в квартал „Крайморие” и са донесли кал от улицата. Ивицата там е тясна, но се поддържа от концесионера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България