Дъждът спира временно днес

Временно намаляване на валежите през днешния ден. Над източната половина от страната все още ще има превалявания, но след обяд ще спрат. Облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Максимални температури между 11° и 16°, в югозападните райони до 20°, в София около 14° През нощта срещу сряда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и валежи.

Над планините облачността ще е по-често значителна, през деня с временни разкъсвания и намаления на облачността. На места ще превали слаб сняг, в Родопите под 1800 - дъжд. Ще духа слаб, по-късно през деня до умерен югоизточен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен западен. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще има валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България