Дъжд и студ връхлитат страната в сряда

Температурите паднат с около 10 градуса, ще има и мъгли

Сняг в Рила и Пирин

Времето се оправя в събота

Дъжд и студено време ще връхлетят страната в сряда, съобщи пред “Труд” синоптикът Петър Янков от ТВ-МЕТ. Температурите ще паднат с около 10 градуса, като се очаква дневните да варират между 8 и 13 градуса. Сутрините ще бъдат студени и ще падат мъгли. Валежите ще започнат в сряда следобед в Северна България и до вечерта ще обхванат цялата страна.

В четвъртък времето ще се задържи дъждовно и студено. Очаква се по високите места и в планините Рила и Пирин да завали сняг, поясни синоптикът.

През нощта срещу петък валежите постепенно ще спират, но ще остане студено през целия ден. Сутрешните температури на места ще бъдат отрицателни, а дневните ще бъдат до около 13 градуса, за София около 8-10 градуса.

В събота ще облачността ще започне да се разкъсва и температурите ще се повишат, като през деня ще стигнат до 19 градуса на места, в София ще е около 13. В неделя ще бъде предимно слънчево, а температурите ще бъдат между 15 и 18 градуса, по Черноморието около 19 градуса.

Първата половина от ноември ще бъде суха, с температури по-ниски от средните за месеца между 10 и 14 градуса. Сняг ще завали в населените места в края на ноември и в началото на декември. Синоптикът Петър Янков съветва хората да помислят по-рано за смяната на гумите на своите автомобили, за да не бъдат изненадани от поледици.

Коментари

Задължително поле