Дъжд прекъсна успешен мач на Гришо, Синер и Алкарас с победи в Шанхай

Снимка: Pixabay

Мачът между Григор Димитров и Зизу Бергс от турнира Мастърс 1000 в Шанхай е прекъснат заради дъжд в китайския град. Българинът води в резултата с 6:3, 2:4.

В третия кръг победителят от този сблъсък ще се изправи срещу 20-ия в схемата Алексей Попирин от Австралия, който отстрани сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2.

Лидерът в световната ранглиста Яник Синер и вторият Карлос Алкарас пък започнаха с победи. Испанецът победи китаеца Шан Дзънджън с 6:2, 6:3. "Играя добър тенис в последно време и се опитвам да продължа така. Имах време само да направя една тренировка преди мача", разкри той след победата. В следващия кръг Алкарас ще се изправи срещу друг китаец - Ибин У.

Синер надигра японеца Таро Даниел с 6:1, 6:4 и ще се изправи срещу аржентинеца Томас Мартин Ечевери, който се наложи над Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия със 7:6(5), 5:6, 7:5 за 3 часа и 43 минути на корта, най-дългият мач в историята на турнира.

Руснакът Андрей Рубльов, който бе поставен под номер 6 в схемата на турнира, загуби от чеха Якуб Меншик със 7:6 (7), 4:6, 3:6.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт