На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дългът се увеличи с €2,123 млрд. за година

Снимка: Архив

За месец нарастването е с 500 млн. евро

Дългът на страната ни се е увеличил  с 2,1238 млрд. евро до 13,7619 млрд. евро през 2016 г., отчете Министерството на финансите.

Спрямо ноември дългът нараства с 557, 8 млн. евро. Вътрешните задължения през последния месец на миналата година са в размер на 3,4895 млрд. евро, а външните – 10,2724 млрд. евро.

През 2016 г. вътрешният дълг се е свил с 189,9 млн. евро, докато външният дълг е нараснал с 2,3137 млрд. евро. От финансовото министерство уточняват, че основна причина за увеличаването на външния дълг през 2016 г. е успешното емитиране на нови еврооблигации през март 2016 г. за 1,994 млрд. евро.

В края на отчетния период (31 декември 2016 г.) делът на дълга на подсектор „Централно управление“ към брутния вътрешен продукт (БВП) нараства до 29,4% спрямо 25,7% в края на 2015 г., като делът на вътрешния дълг е 7,4%, а на външния дълг – 22,0%.

Министерството на финансите отбелязва, че валутната структура на дълга към края на декември се разпределя както следва: 79,9% в евро, 19,4% в левове, 0,2% в щатски долари и 0,5% в други валути.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. И моятдълг се увеличи, ама някой ще ми помага ли? Исках пари щото съмот малко село. Дадох на някаква комерс фирма за акции с демо сметки и тем подобни. Нищо не спечелих. Не разбрах какво е това с демо сметката за 10 000л;в ама ми взеха спестените 350 лв

  2. Много се съмнявам във всичките тези лотарии, залагания и фирми, които привличат клиенти да трейдват онлайн. Не знам клиентите им дали изобщо знаят с какво се захващат. Всеки си мисли, че ей сега ще спечели, а става жертва на пладнешки обир. Непрекъснато вървят реклами по телевизията, че еди кой си от село Долно Нанагорнище е спечелил някаква баснословна сума. Ама моля ви се, кой от тия села, където едва свързват двата края, разполага с пари, че да си купува всеки ден билети от лотарията или да трейдва онлайн? Толкова ли сме прости, че да се хващаме на тая измама?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.