Дълър на дрога с лакочистител отива на съд

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд 27-годишният Климент М.-Кимо, който притежавал и пласирал чай за пушене, забъркван с лакочистител. Климент бил разкрит през м.май т.г. от шуменската полиция, припомнят от Апелативна прокуратура-Варна.

Младият мъж наел квартира в града. Използвал социалните мрежи, за да „рекламира“ престъпната си дейност и така жилището станало сборище на наркозависими, които идвали, поръчвали си необходимата доза, а домакинът я измервал на електронна везна. За това свидетелства ученик от шуменска гимназия, който оставал при подсъдимия да нощува, сочи обвинението.

Установено е, че чаят за пушене съдържал амфетамини, ацетон от лакочистител и свидетели по делото разказали, че след употребата му се чувствали щастливи, но неадекватни.

Хазяинът на Кимо забелязал, че при квартиранта постоянно идват много и различни хора. Усещал, че от квартирата се носи силна миризма, но не от тютюнев дим и притеснен заявил на Климент, че иска той да напусне още на другия ден. На 13 май, когато изнасял багажа си, дошли полицейски служители.

В чантата на Климент били намерени чай за пушене, шишенца лакочистител и няколко грама прахообразна съставка, която се ползвала за направата на наркотичния чай. Иззети били над 20 грама марихуана, 0,55 грама амфетамин и електронна везна. При претърсването на освободената квартира били намерени и иззети още шишенца от лакочистител.

Предстои делото срещу 27-годишния Климент М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Подсъдимият може да получи от 5 до 15 г. затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право