Дънекова още чака наказанието си

Почти три месеца след като бе уличена в употреба на допинг, Силвия Дънекова още чака наказанието си. Тя дори не е получила и резултатите от „Б” пробата.

Тестът на рекордьорката ни на 3000 м с препятствия даде наличието на кръвен допинг в навечерието на игрите в Рио. Състезателните й права бяха временно спрени, а лекоатлетката бе принудена до 3 дни да напусне Олимпийското село.

„Не мога да обжалвам, защото на практика нямам наказание - каза Дънекова. - А от Световната антидопингова агенция ми изпратиха писмо с разяснения как се взема „Б” проба, но не и резултатите от нея. За съжаление станах жертва на донос от българска страна. Имам си своите подозрения и ще търся начини да изчистя името си.”

Докато чака обаче, Силвия трябваше да понесе редица санкции. В Българската федерация по лека атлетика е върнала 7500 лв., защото е била без треньор. А като служител на МВР е получила тримесечно предупреждение.

„Обидно е, че има двойни стандарти - продължи тя. - Защото и Даниела Йорданова, и Ваня Стамболова бяха хванати с допинг, изтърпяха наказанието си, но продължиха да са служители на МО. А за мен всички поискаха наказание. Все пак аз в МВР съм не благодарение на спорта, а благодарение на себе си. Когато завършвах полицейското училище в Пазарджик, бях в жандармерията и гранична полиция, защо тогава някой не се обади и не поиска да ме вземат в Спортната асоциация на МВР, защото ми е било трудно…”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт