Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Дървена ваканция след грипната обмислят в Пловдив заради сибирския студ

Снимка: Pixabay
Сибирският студ, който идва в следващите дни у нас, и неотопляваните дълго време класни стаи може да удължат допълнително зимната ваканция на учениците в Пловдив, където първи взеха решение 5 и 6 януари да са неучебни заради върлуващия грип.
“Дали ще има дървена ваканция през следващата седмица, ще реши оперативен щаб”, обяви зам.-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов. Най-вероятно въпросният оперативен щаб ще се събере, за да вземе решение за дървена ваканция, в петък, когато се очаква температурите в Пловдив и цялата страна да паднат до -20 градуса по Целзий, като бъдат съпътствани от обилни снеговалежи и виелици.
Очаква се температурите да тръгнат нагоре най-рано във вторник или сряда, докогато най-вероятно ще бъде удължена и започналата на 24 декември зимна ваканция на учениците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Аз съм ученичка от 10-ти клас в Асеновград. Силно се надявам ваканцията (и грипна и дървена) да бъде удължена поне до края на идната седмица, защото болните наистина драстично се увеличават, а и този атлантически студ крие големи опасности и за пътуващите до Пловдивските училища и за нас, учениците в малките градове на областта.
    Вярно е, че по-късно пропуснатият материал ще бъде наваксван доста трудно, но пък ще е за сметка на риска, който крие идването в училище, при болни 1/2 от класа и учителите.
    Освен това съм далеч от мисълта, че дори и учебните часове да бъдат стартирани след два дни, то по-голямата част от съучениците ми ще се навие да ходи на училище като се има предвид обстановката. Няма да има никакъв смисъл редовните ученици да бъдат разкарвани напразно, след като в класа така или иначе няма да има повече от 7-8 деца.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.