Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Дървена ваканция след грипната обмислят в Пловдив заради сибирския студ

Снимка: Pixabay
Сибирският студ, който идва в следващите дни у нас, и неотопляваните дълго време класни стаи може да удължат допълнително зимната ваканция на учениците в Пловдив, където първи взеха решение 5 и 6 януари да са неучебни заради върлуващия грип.
„Дали ще има дървена ваканция през следващата седмица, ще реши оперативен щаб“, обяви зам.-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов. Най-вероятно въпросният оперативен щаб ще се събере, за да вземе решение за дървена ваканция, в петък, когато се очаква температурите в Пловдив и цялата страна да паднат до -20 градуса по Целзий, като бъдат съпътствани от обилни снеговалежи и виелици.
Очаква се температурите да тръгнат нагоре най-рано във вторник или сряда, докогато най-вероятно ще бъде удължена и започналата на 24 декември зимна ваканция на учениците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Аз съм ученичка от 10-ти клас в Асеновград. Силно се надявам ваканцията (и грипна и дървена) да бъде удължена поне до края на идната седмица, защото болните наистина драстично се увеличават, а и този атлантически студ крие големи опасности и за пътуващите до Пловдивските училища и за нас, учениците в малките градове на областта.
    Вярно е, че по-късно пропуснатият материал ще бъде наваксван доста трудно, но пък ще е за сметка на риска, който крие идването в училище, при болни 1/2 от класа и учителите.
    Освен това съм далеч от мисълта, че дори и учебните часове да бъдат стартирани след два дни, то по-голямата част от съучениците ми ще се навие да ходи на училище като се има предвид обстановката. Няма да има никакъв смисъл редовните ученици да бъдат разкарвани напразно, след като в класа така или иначе няма да има повече от 7-8 деца.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.