Дървена талпа падна върху автомобил в София

Илюстрация: Pixabay

Дървена талпа падна върху движещ се автомобил в столицата, съобщи БТВ. За щастие пострадали няма.

Три пъти седмично Михаела Василева минава покрай строежа. Преди дни кофражна талпа пада върху колата й.

„В момента, в който слязох от колата, осъзнах какво се е случило или по-точно какво не ми се е случило”, разказа Михаела.

От удара таванът на колата се огъва и опира в главата й.

Проверка след инцидента показва, че строежът е ограден с временна строителна ограда, но не е имал предпазна мрежа и козирка на тротоара.

Районът около строежа е обезопасен с лента два дни след инцидента.

Собственикът на сградата отказва коментар.

„Не ми е известно и някой от работниците да е бил очевидец на случилото се, тъй като в този момент са работили в другия край на сградата, от към двора”, отговори Радослав Цветков, управител на фирмата строител.

Друга е версията на строителния надзор.

„Случва се, изпуснали са една от гредите и тя е паднала. Аз съм предписала в заповедната книга инструкции. Това, че те не са спазили инструкцията, аз не нося отговорност”, заяви Люба Костадинова, собственик на надзорната фирма.

В общината също смятат, че нямат пропуск.

“Пуснато е предписание до строителя и до надзора за обезопасяване на строежа”, обясни Веска Савова, главен инженер на район Красно село.

От строителния контрол също били дали предписания за незабавно обезопасяване на сградата, но пак след инцидента. Само за една седмица това е вторият случай, при който падащи строителни материали застрашават човешки живот в София.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.