Дървена талпа падна върху автомобил в София

Дървена талпа падна върху движещ се автомобил в столицата, съобщи БТВ. За щастие пострадали няма.

Три пъти седмично Михаела Василева минава покрай строежа. Преди дни кофражна талпа пада върху колата й.

„В момента, в който слязох от колата, осъзнах какво се е случило или по-точно какво не ми се е случило”, разказа Михаела.

От удара таванът на колата се огъва и опира в главата й.

Проверка след инцидента показва, че строежът е ограден с временна строителна ограда, но не е имал предпазна мрежа и козирка на тротоара.

Районът около строежа е обезопасен с лента два дни след инцидента.

Собственикът на сградата отказва коментар.

„Не ми е известно и някой от работниците да е бил очевидец на случилото се, тъй като в този момент са работили в другия край на сградата, от към двора”, отговори Радослав Цветков, управител на фирмата строител.

Друга е версията на строителния надзор.

„Случва се, изпуснали са една от гредите и тя е паднала. Аз съм предписала в заповедната книга инструкции. Това, че те не са спазили инструкцията, аз не нося отговорност”, заяви Люба Костадинова, собственик на надзорната фирма.

В общината също смятат, че нямат пропуск.

"Пуснато е предписание до строителя и до надзора за обезопасяване на строежа", обясни Веска Савова, главен инженер на район Красно село.

От строителния контрол също били дали предписания за незабавно обезопасяване на сградата, но пак след инцидента. Само за една седмица това е вторият случай, при който падащи строителни материали застрашават човешки живот в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България