Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Дърво на доброволчеството даде старт на кампания на Пловдив 2019

1-1Десетки студенти, ученици, професионалисти от различни сфери, жители и гости на града под тепетата се включиха в събитието, с което бе даден старт на Доброволческата програма на Фондация “Пловдив 2019”.

Инициативата започна със засаждането на японски клен в Цар Симеоновата градина и продължи с дискусия в Центъра за сценични изкуства “Stage 51”, където гостуващи лектори от страната и чужбина споделиха опита си в доброволческите инициативи, вдъхновението на доброволците и каузите, ползата от тази дейност за “Пловдив 2019” и самите доброволци.

Всички гости потвърдиха бъдещото си активно участие, подкрепяйки инициативите на Пловдив – Европейска столица на 1-3културата. Гост лекторът Нийл Питърсън сподели опита на една от най-успешните европейски столици – Ливърпул-2008. Като ръководител на доброволческата програма на Ливърпул Питърсън говори за социалното влияние на доброволчеството в контекста на създаване на големи културни събития и добави, че и днес – 8 години по-късно, доброволците на Ливърпул-2008 продължават да бъдат активни и да вземат участие в различни събития от културния и социален живот на града.

Директорът на Гьоте-институт Енцио Ветцел сподели възможностите за съвместно сътрудничество с ЮНЕСКО и културните институции в България.

В срещата взеха участие представители на Time Heroes – една от най-популярните платформи за доброволчество у нас, на популярния PLOVEDIV, Центъра за развитие на човешки ресурси – Еразъм+, Национален алианс за работа с доброволци-Пловдив и Дружество за ООН в България.За енергията, запознанствата и приятелствата като най-приятната част от работата на доброволеца пък разказаха десетките доброволци, които вече се присъединиха към екипа на “Пловдив 2019” и участваха активно в организиране на събитието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.