Борислав Гуцанов : Свалянето ми от поста е прецедент, който трябва да бъде спрян

Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Държавата открива клубове за талантливи деца

Клубове за надарени деца ще бъдат открити в големите градове у нас. Това съобщи във Варна председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Офелия Кънева.

„Проектът е съгласуван с Министерството на образованието и ще стартира пилотно още тази година. Целта е децата с изпреварващо развитие в дадена област да имат възможност да развиват знанията и уменията си като извънкласна дейност с помощта на специално подготвени преподаватели“, поясни тя.

Талантите ще бъдат търсени още в началния курс с помощта на учителите. Инициативата е част от новата политика на ДАЗД, която досега работеше основно с подрастващи в риск. От тази година агенцията ще подкрепя всички деца – нуждите, правата, мечтите и желанията им, декларира Кънева. Според нея нов момент е и привличането на професионалисти в изготвянето на политиките за подрастващи. ДАЗД ще търси мнението както на работещите „на терен“ учители, треньори и социални работници, така и на академичната общност.

Всички ангажименти, записани в Националната програма за закрила на децата, са 100% гарантирани със средства от държавния бюджет, посочи Кънева. Във Варна тя откри първата от поредицата регионални срещи с представители на различни институции, работещи за закрила на децата. Целта е приоритетите от националната програма да бъдат адаптирани според потребностите на всяка област у нас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.