Държавата отне 522 000 лева от трафикант на валута

В изключително кратък срок - за 2 дни, Районна прокуратура – Сливница приключи разследване, а съдът произнесе присъда, срещу гражданин на Турция и Германия "пропуснал" да декларира над половин милион лева на границата.

На 06 ноември 2016 г. на граничен пункт "Калотина" подсъдимият Вели Кара, нарушил Валутния закон, като не спазил задължението си за деклариране на парични средства при пренасянето им през границата на страната, съобщиха от прокуратурата. Общата сума на паричните средства, които той опитал незаконно да пренесе, възлиза на 266 177 евро и 3 865 турски лири с левова равностойност 522 761,08 лв.

Още същия ден в Районната прокуратура в Сливница е образувано незабавно производство, а два дни по-късно е внесен в съда обвинителен акт. Подсъдимият се призна виновен и сключи споразумение с представителя на държавното обвинение, което съдът одобри. Наложеното му наказание е осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението – парични суми в евро и турски лири, с левова равностойност 522 761,08 лв., са отнети в полза на държавата.

Определението на съда е окончателно и влезе в законна сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право