Държавата пое 80 процента от бюджета, обяви Раева

Илиана Раева

Държавата пое 80 процента от организацията на световното – призна Илиана Раева, председател на федерацията по художествена гимнастика. - И много хора помогнаха безкористно за шампионата. А колко е точният бюджет, ще сме наясно след неговия край. Но за да постигнем всичко, това което виждата в „Арена Армеец“ са нужни между 2,5 и 3 милиона лева.“

Раева допълни, че доста от спонсорите са се включили и с бартер. От „Моторола“, например, е осигурена цялата техника в залата, а „Петрол“ - бензина, с който се превозват състезателките и официалните гости на шампионата.

28-2„Цветята, банкетът, картините, които красят офисите на гостите от Международната федерация (ФИГ), също са на бартер“, каза още Илиана.

Тя изрази благодарност на ФИГ, че повериха на България за трети път световно първенство, което идва след 31-годишна пауза.

През годините страната ни има впечатляващ принос в световната гимнастика – 73 шампионки, които ще бъдат почетени на първенството. Мария Гигова записва името си със златни букви в историята, като първата на планетата с три титли. А успехът и дублира друга българка – Мария Петрова, която сега е шеф на техническия комитет на 28-2-aевропейската гимнастика.

„Моята мисия на това първенство е да защитавам ценностите на този красив спорт – каза Петрова, която е посланик на световното. - Аз съм започнала като малко момиче с гимнастика и съм сигнала своите върхове.“

Снимки ЮЛИАН ТОДОРОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт