Държавата ремонтира 3 км републикански път през Търговище

Две нови кръгови кръстовища ще бъдат направени тази година

До средата на ноември се очаква да приключат ремонтите на 3 км от републиканската пътна мрежа, която преминава през града и беше в изключително амортизирано състояние. Това съобщиха пред кмета д-р Дарин Димитров, който провери на място обекта, от пътната агенция и фирмата изпълнител.

Средствата за рехабилитацията, в размер на 3 млн. лв., бяха отпуснати от държавата по искане на кмета, тъй като трасето е входна артерия на града и преминава през основни улици до изхода в посока Велики Преслав.

Част от отсечката ще бъде ремонтирана по технологията студено рециклиране, с вкарване на свързващо вещество цимент за заздравяване на основата на пътя.

Ще бъдат подменени и бордюрите в най-повредените участъци. За тази цел от Общината ще трябва да инвестират над 50 000 лв., за да се допълнят целевите държавни средства. Предстои да се монтира и съоръжение за кръгово движение на кръстовището в района на бившия завод „Смирненски”. То също ще бъде осигурено от местната администрация.

Паралелно с ремонта на републиканския път, който минава и през бул. „Митрополит Андрей”, на кръстовището там ще бъде направено и кръгово за регулиране на движението. То ще бъде изпълнено по „Региони в растеж”.

Кметът инспектира и другия важен обект с държавно финансиране, изграждането на „пробива Катрафилов”, който чака близо 20 години да влезе в изпълнение. С отпуснатите 1,5 млн. лв. вече е прокарана нова широка улица, свързваща центъра с кварталите „Запад” и институциите там – полиция, болница, здравна каса и други.

Новата улица, с паркинги пред полицията, ще бъде готова до края на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони