Деси Радева награди победителите в състезанието “Пазим езика си” Президентът Радев пожела на учениците да се грижат за красотата на родната реч

Куче-митничар откри хероин за 12 000 000 лева лв. на “Капитан Андреево”

Харви Уайнстийн се е предал на полицията Очаква се да му бъдат повдигнати официални обвинения от прокуратурата

Румен Петков: Нова Македония е най-безконфликтното име

Болници сигнализират за намалени бюджети за април

300 чувала с амфетамини заловени на пристанище Варна Стоката била декларирана като лимонена киселина

Александър Вучич обеща отменяне на закона за намаляване на пенсиите

Родни нестинари обменят опит с гръцки колеги

Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов: Задържа се интересът на руските туристи към България Страната ви е предпочитана за нашите граждани, отношенията остават прекрасни, каза председателят на Федералната агенция по туризъм на Русия

“Левски” с Делио Роси и през новия сезон

Финансовите министри от ЕС се споразумяха за реформиране на капиталовите правила на банките

Вулканът Килауеа на Хаваите продължава да изригва

Димитър Радев: Приемането на еврото зависи от икономическото развитие, а не толкова от критериите

Двама бивши служители на френското външно разузнаване са обвинени в шпионаж в полза на Китай

Силната музика предразполага към нездравословно хранене

Държавата ремонтира 3 км републикански път през Търговище

С целево държавно финансиране се ремонтира бул. „Ал. Стамболийски“ и още 3 улици, които попаднат в републиканската мрежа в рамките на Търговище и чакаха рехабилитация повече от 15 години.

Две нови кръгови кръстовища ще бъдат направени тази година

До средата на ноември се очаква да приключат ремонтите на 3 км от републиканската пътна мрежа, която преминава през града и беше в изключително амортизирано състояние. Това съобщиха пред кмета д-р Дарин Димитров, който провери на място обекта, от пътната агенция и фирмата изпълнител.

Средствата за рехабилитацията, в размер на 3 млн. лв., бяха отпуснати от държавата по искане на кмета, тъй като трасето е входна артерия на града и преминава през основни улици до изхода в посока Велики Преслав.

Част от отсечката ще бъде ремонтирана по технологията студено рециклиране, с вкарване на свързващо вещество цимент за заздравяване на основата на пътя.

Ще бъдат подменени и бордюрите в най-повредените участъци. За тази цел от Общината ще трябва да инвестират над 50 000 лв., за да се допълнят целевите държавни средства. Предстои да се монтира и съоръжение за кръгово движение на кръстовището в района на бившия завод „Смирненски”. То също ще бъде осигурено от местната администрация.

Паралелно с ремонта на републиканския път, който минава и през бул. „Митрополит Андрей”, на кръстовището там ще бъде направено и кръгово за регулиране на движението. То ще бъде изпълнено по „Региони в растеж”.

%d1%82-4
Нова свързваща улица между центъра и институциите в кв. „Запад“ е прокарана вече в Търговище, а до края на годината там ще има широки ленти за движение на коли и пешеходци, паркинги, зелени площи и други.

Кметът инспектира и другия важен обект с държавно финансиране, изграждането на „пробива Катрафилов”, който чака близо 20 години да влезе в изпълнение. С отпуснатите 1,5 млн. лв. вече е прокарана нова широка улица, свързваща центъра с кварталите „Запад” и институциите там – полиция, болница, здравна каса и други.

Новата улица, с паркинги пред полицията, ще бъде готова до края на годината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.