На 14 декември 2017 да почерпят

В бюджет 2018 на община Добрич Има заложени 60 000 лева за нови алеи в гробищния парк Последните покойници ги погребват сега насред полето

Тереза Мей загуби ключов вот за Брекзит

Част от американски хеликоптер падна върху японско училище

Kласация за най-търсените думи за 2017 г. Гришо и Шушана са шампиони в Гугъл

Годеницата на принц Хари ще празнува Коледа с британското кралско семейство

Норвегия първа в света изключи FM радиото Националните станции преминават на цифрово излъчване

6-годишно американче стана милионер от YouTube

730 милиона лева раздаде правителството Кабинетът развърза коледно кесията МС, шест министерства, външното разузнаване, държавни фирми и общини получиха допълни средства за разходи

Японски фирми разкриват 8000 работни места у нас Очаква се повече родни компании да търсят партньори за износ в Страната на изгряващото слънце

Днес е българската премиера на Епизод 8 от “Междузвездни войни”

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания откриха в Пловдив

Мая Манолова: Решението на КЕВР за цената на водата може да бъде върнато назад

По-малко лекари напускат България

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 14 декември 2017

Държавата ремонтира 3 км републикански път през Търговище

С целево държавно финансиране се ремонтира бул. „Ал. Стамболийски“ и още 3 улици, които попаднат в републиканската мрежа в рамките на Търговище и чакаха рехабилитация повече от 15 години.

Две нови кръгови кръстовища ще бъдат направени тази година

До средата на ноември се очаква да приключат ремонтите на 3 км от републиканската пътна мрежа, която преминава през града и беше в изключително амортизирано състояние. Това съобщиха пред кмета д-р Дарин Димитров, който провери на място обекта, от пътната агенция и фирмата изпълнител.

Средствата за рехабилитацията, в размер на 3 млн. лв., бяха отпуснати от държавата по искане на кмета, тъй като трасето е входна артерия на града и преминава през основни улици до изхода в посока Велики Преслав.

Част от отсечката ще бъде ремонтирана по технологията студено рециклиране, с вкарване на свързващо вещество цимент за заздравяване на основата на пътя.

Ще бъдат подменени и бордюрите в най-повредените участъци. За тази цел от Общината ще трябва да инвестират над 50 000 лв., за да се допълнят целевите държавни средства. Предстои да се монтира и съоръжение за кръгово движение на кръстовището в района на бившия завод „Смирненски”. То също ще бъде осигурено от местната администрация.

Паралелно с ремонта на републиканския път, който минава и през бул. „Митрополит Андрей”, на кръстовището там ще бъде направено и кръгово за регулиране на движението. То ще бъде изпълнено по „Региони в растеж”.

%d1%82-4
Нова свързваща улица между центъра и институциите в кв. „Запад“ е прокарана вече в Търговище, а до края на годината там ще има широки ленти за движение на коли и пешеходци, паркинги, зелени площи и други.

Кметът инспектира и другия важен обект с държавно финансиране, изграждането на „пробива Катрафилов”, който чака близо 20 години да влезе в изпълнение. С отпуснатите 1,5 млн. лв. вече е прокарана нова широка улица, свързваща центъра с кварталите „Запад” и институциите там – полиция, болница, здравна каса и други.

Новата улица, с паркинги пред полицията, ще бъде готова до края на годината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.