Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Дългът на България в края на 2017 г. е 25,064 млрд. лв., или 25,4% от БВП, обявиха от НСИ. Това ни нарежда на трето място в ЕС по най-малка задлъжнялост.

Година по-рано дългът на сектор “Държавно управление” беше 27,321 млрд. лв., или 29% от БВП. Намалението на дълга с близо 2,3 млрд. лв. се дължи на факта, че през миналата година държавната хазна имаше излишък и Министерството на финансите пусна по-малко нов дълг от погасения в рамките на годината.

През 2017 г. секторът “Държавно управление” има бюджетен излишък от 920 млн. лв., или 0,9% от БВП. Това е много добър резултат, като се има предвид, че за 2016 г. хазната има излишък от 209 млн. лв. според правилата на ЕС за изчисляването му на начислена основа. За 2017 г. излишъкът в подсектор “Централно управление” е в размер на 727 млн. лв., или 0,7% от БВП. Подсектор “Местно управление” е реализирал излишък от 256 млн. лв., а подсектор “Социалноосигурителни фондове” – дефицит от 63 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. 2016 крадецо бойко и апашите му обявиха, че имало излишък в бюджета, около 2,7 млрд. Но да напомним на лошия матриял, че нея година крадецо бойко и айдуците му изтеглиха над 16 млрд. лева заем. Та къде е излишъка питам аз, 2,7 останали от 16, това излишък ли е? Иначе е лесно да се прави бюджет с излишък, а още по лесно е крадецо бойко и айдуците му да крадат този мним излишък, защото го разпределя уж за нещо си, но незаконно.

  2. Слаба и мижава българска икономика, ниска производителност, стари технологии на производство, малък износ и огромен внос , умрели борси с мизерни сделки, най-бедната държава в Европа!!! Ами как няма идържавния дълг да се понижи, след като и БВП е мизерен!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.