Държавният елит канен за 90 години „Локо“ (София)

Уикенд, изпълнен с много положителни емоции, очаква феновете на „Локомотив“ (София). В събота тимът от Втора лига приема „Локомотив“ (Горна Оряховица) в последно домакинство за сезона. Ръководството на „червено-черните“ вече обяви вход свободен по повод честванията за 90-годишнината на клуба. Ден по-късно ще бъде кулминацията – тържествата на всички видове спорт, обединени под шапката на най-старото железничарско спортно дружество в Европа. Покани са изпратени на премиера Бойко Борисов, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Очакват се представители на министерството на транспорта и БДЖ, районните кметове и изтъкнати спортисти, ветерани, треньори и деятели, свързани със столичното „Локо“.

Празненствата включват също и парад на талантите от 16 вида спорт, развивани в кв.„Надежда“. На сцената гвоздей в програмата ще е новоизгрялата попзвездата Тита, а за доброто настроение ще се погрижат още танцов състав „Веселите шопи“ и мажоретки. В социалните мрежи в последните дни се завъртя специално видео, посветено на 90-годишната на „Локомотив“.

Въпреки турболентните времена, през последните години под управлението на Даме Стойков клубът ударно модернизира базата, а в момента близо 1500 деца тренират в клуба. Паралелно с това собственикът на футболния отбор Иван Василев също възражда „червено-черните“, като преди година отборът бе на секунди от завръщане в елита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ