Държавни експерти вече контролират изкупуването на тютюна

Снимка: Pixabay

Независими държавни експерти вече контролират изкупуването  на тютюна. Те ще могат да окачествяват предавания тютюн по време на изкупната кампания през тази година.

Експертите ще се намесват в работата на колегите си от частните фирми, ако тютюнопроизводител изрази недоволство от окачествяването на продукцията му. Това става възможно след промените в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, обяви в ефира на радио Кърджали по БНР Асен Кичуков, който е председател на Конфедерацията на тютюнопроизводителите в България.

Държавните експерти ще дават своята оценка на тютюневата продукция на място, в приемателните пунктове, като при необходимост предаването може да се извърши ден след като собственикът е изразил своето недоволство от начина на окачествяване от експерта на частната фирма.

Завяването на държавния независим експерт ще се прави в Областна дирекция земеделие, на съответната административна област от недоволния тютюнопроизводител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.