Държавно лично първенство по тенис за мъже и жени се провежда в Търново

Велико Търново е домакин на държавното лично първенство по тенис за мъже и жени. Над 100 състезатели участват в турнира, който се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов на кортовете в спортен център „Хемус“. Организатор е Българската федерация по тенис, а наградният фонд е осигурен от Община Велико Търново и „Кроношпан България“.tenis2

Първенството бе официално открито тази сутрин с химна на Република България. Произнесени бяха клетвите на състезателя, треньора и съдията. Церемонията уважиха кметът Даниел Панов, Екатерина Генова – член на Управителния съвет на Българската федерация по тенис и Катерина Генова – генерален секретар на спортната организация.

В първенството участват едни от най-добрите български тенисисти, както и изявени млади състезатели. Основната схема на турнира включва индивидуални срещи и мачове по двойки. Главен съдия на първенството е Веселина Донева.

Срещите от програмата на турнира ще бъдат предавани на живо в интернет. Входът за всички мачове е свободен за публиката.

Финалите при жените ще се играят в събота , а при мъжете – в неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България