Дъщерята на Баджо разкри за тежки здравословни проблеми на звездата

Дъщерята на италианската легенда Роберто Баджо Валентина разкри за тежки здравословни проблеми н баща си, след кат той прекрати кариерата си. „Майка ми винаги е казвала, че имам големи очи като баща ми...и винаги съм го обичала повече от себе си. Спомням си по време на Световното през 1994 г. баща ми се обади на майка ми след първия мач с Ирландия. Той й каза:
"Ела... имам нужда от теб". Пристигнахме в деня на мача с Нигерия и отидохме направо в курорта. Когато го видях, изтичах в прегръдките му и казах: „Татко, липсваше ми... Мисля, че се влюбих в теб.“ В този момент вярвам, че го спечелих завинаги.
Онзи ден той вкара този гол в края на мача и го посвети на мен. Още си представям как ме е търсил по трибуните. Тогава след мача бях в ръцете му. Журналистите ми казаха: "Баща ти е най-силният в света..." Знам, че е най-добрият. Винаги го следвахме, където и да отиде. Спомням си лятото на 2000 г., баща ми работеше до изтощение в тренировките с треньора си. Това лято отидох да го видя и видях разочарованието в очите му. Разбрах, че вече не може да контролира коленете си... винаги е страдал толкова много от болката им. Откакто спря да играе, неделята вече не съществува за нас. Липсваше ни вълнението да го видим да тича към вратата, да дриблира бавно покрай вратаря, а след това... бум! Каква радост за всеки отбелязан гол. Щяхме да крещим от лудост...
От пенсионирането си не е играл футбол. Дори когато играе с нас в градината, той се отказва след втория дрибъл, страда от силни болки в коленете и гърба и се страхува от контузия. Едно от нещата, които наистина ме карат да страдам, е да го видя разбит.
Когато беше играч, му казах: „Тате, хайде да се оперираме, ще ти дам моите колена, ще ги направя титанови, не ми трябват“.
Щеше да ме помоли да спра да говоря, но аз наистина щях да му ги дам.", каза покъртително Валентина Баджо. 

Преди месец баща й спаси семейството от въоръжен обир в къщата им по време на мача Испания - Италия на ЕВРО 2024. Тогава крадците бяха отвлякли и заключили семейството, докато то гледало мача, обрали къщата, а при опит да ги спаси, Роберто Баджо пострада леко след удар в главата му с пистолет от страна на един от злосторниците.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят