Дъщерята на Саддам Хюсеин хвали Доналд Тръмп

"Никога не съм виждала този момент и отказвам да го видя," каза в първото интервю пред Си Ен Ен след смъртта на Саддам Хюсеин Рагад, най-голямата дъщеря на иракския диктатор.

"Подробностите за смъртта му са грозни и болезнени - но това е една почтена смърт", каза Рагад по телефона от йорданската столица, където тя потърси убежище след нахлуването в Ирак през 2003.

"Това беше смърт, която донесе гордост за мен, децата ми, сестрите ми и техните деца, на всички онези, които го обичат и имат в сърцата си място за него." Тогавашният американски президент Джордж Буш , който издаде заповед за нахлуването в Ирак, каза малко след смъртта на Саддам Хюсеин, че екзекуцията "нямаше да стане възможна без решимостта на иракския народ да създаде общество, управлявано от върховенството на закона".

Рагад, която обвинява САЩ за хаоса, който обхвана родината й, се надява, че новоизбраният президент Доналд Тръмп ще бъде различен от своите предшественици. "Този човек току-що зае място в ръководството ... Но от това, което е видно, става ясно, че този човек е с високо ниво на политическа чувствителност, че е много различен от тези, които го предхождаха," каза Рагад пред Си Ен Ен.

"Той извади наяве грешките на другите, по-специално по отношение на Ирак, което означава, че той е много наясно с грешките, допуснати в Ирак и какво се е случило с баща ми." По време на кампанията си Тръмп каза, че е бил против войната в Ирак, но публично той подкрепи навремето нахлуването в интервюта - преди и след войната. И макар да наричаше Саддам Хюсеин "лош човек", Тръмп хвалеше бившия иракски лидер за това, че ефективно е убивал "терористи"

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят