Дъщерята на шейха на Дубай обяви развод

Принцесата обича конете и е майстор по езда.

Баща ѝ още не е казал думата си за съдбата на бившия съпруг

Шейха Махра е отраснала в Лондон

Според арабските традиции е достатъчно единият от съпрузите да каже три пъти “Развеждам се с теб!”, за да бъде анулиран един брак. Точно това направи Махра бин Мохамед бинт Рашид Ал Мактум, дъщеря на владетеля на Дубай, вицепрезидент и министър-председател на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. За голяма изненада тя произнесе тези думи не пред съда, а в публикация в социалните мрежи, при това без никакви обяснения, само с намек за постоянните ангажименти на съпруга є с други хора - неясно мъже или жени.

“Скъпи съпруже, тъй като си зает с компанията на други хора, ето как обявявам нашия развод. Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Грижи се за себе си. Твоята бивша жена”, написа принцесата.

Шейха Махра премахна от профилите си всички снимки със съпруга є, които по-рано щедро публикуваше, и престана да го следва. Той, от своя страна, изглежда е съгласен с развода, защото също е престанал да я следва в социалните мрежи и е премахнал снимките им.

Шейха Махра и шейх Манал сключиха брак миналото лято с голямо празненство.

В арабския свят изневярата е причина не само за развод, а и за повдигане на углавно престъпление. Така че не е ясна съдбата на вече бившия съпруг шейх Манал бин Мохамед Ал Мактум, особено като се знае кой е тъстът му. Не е известно и на кого ще бъде дадена малката дъщеричка на семейството. Най-вероятно тя ще бъде поверена на майка си, въпреки че бащата също не е случаен човек. Той е член на кралското семейство и известен политик, но ако наистина става дума за измяна, върху него може да се стовари целият гняв на шейха, известен с деспотичния си нрав и огромното си влияние. Шейхът на Дубай е един от най-богатите хора в света - освен богатството вътре в страната му, той е един от най-големите земевладелци във Великобритания с над 40 000 хектара земя в Лондон, Шотландия и Нюмаркет, графство Съфолк.

Шейха Махра има европейска диплома по международни отношения.

Махра е наполовина гъркиня - майка є Зоуи е една от бившите жени на шейха. Получава основно образование в частно училище в Дубай, а след това живее с майка си в Лондон и получава европейско образование. Има диплома по международни отношения. След 16-ата си година се връща при баща си, приема неговата религия и ново име. Това трогва шейха, който є дава титлата “Нейно Височество”. Махра има и висше образование от правителствената администрация на Мохамед бин Рашид. Тя е популярна и обичана принцеса, известна с благотворителната си дейност, особено по отношение на болни деца и за осигуряване на достъп до образование. Обича конната езда и се грижи за бездомни животни. Преди година тя се омъжи за шейх Манал с шумно празненство, а неотдавна се роди тяхната дъщеричка. Затова всички са шокирани от неочаквания развод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица