Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Дюнерджия изигра данъчните

Собственикът имал неплатени големи дългове към хазната

Сменил фирмата си за 8 часа и инспекторите не могли да му изземат оборота

Собственик на две дюнерджийници в Банско, който укривал приходи и имал неплатени дългове към хазната, изиграл данъчните като само в рамките на 8 часа сменил фирмата, под която работи единият от обектите му, съобщиха за “Труд” от НАП София.

Преди дни данъчните запечатали едната дюнерджийница на търговеца, защото не са издавани касови бележки. След проверка инспекторите установили, че той имал големи дългове към хазната. Няколко поредни дни публични изпълнители към НАП започнали да събират оборота от работещия му търговски обект. Вчера обаче не могли да вземат нито лев, защото се оказало, че дюнерджийницата вече се води на друга фирма.

Данъчните заявиха, че предстои пълна проверка на фирмите на собственика.

С над 60% са се увеличили оборотите в наблюдаваните от инспекторите на ТД на НАП София търговски обекти в Банско в сравнение със същия период на миналата година.

За първите десет дни от старта на кампанията за контролните мерки в зимните курорти данъчните служители са извършили над 450 проверки, съставени са 35 акта за установени административни нарушения.

Данъчните обясниха, че предстои издаване на заповеди за затварянето на още два обекта в курорта. Констатираните нарушения, наложили запечатването за срок до един месец, са липса на фискално устройство и неиздаване на касова бележка. По-голямата част от нарушенията са разлика между регистрираните чрез фискалното устройство продажби и наличните в касата на обекта парични средства.
Паралелно с проверките търговските обекти се посещават и от патрулиращи данъчни служители, които са посетили над 500. Оттам са събрани фискални бонове, чрез които се проверява фирмата, стопанисваща обекта, връзката на фискалните устройства със системата на НАП. Патрулите дават консултации във връзка с работата с касовия апарат и отчитането на оборотите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Баси – човек да падне толкова ниско, че да не може да си плаща данъците…

  2. Врагът не спи той бди !!!!!
    Чукайте касови бележки защото Big brother ви наблюдава !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.