Дядо, баба и внуче пострадаха при пожар в апартамент в Лом

Снимка: Архив

Възрастният мъж – бивш общински шеф, е обгорен, животът му е в опасност

Огън избухнал посред бял ден в апартамент в Лом обгази възрастни мъж и жена и малко дете. Огънят е потушен преди да нахлуе и в съседни жилища. Пострадалият мъж е с опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Пламъците обхванали дом в жилищен блок на улица „Славянска” в крайдунавския град към 16 часа във вторник. Огнените езици и димът изпълнили стаите на жилището и стопанката - 69 годишната Нели В., грабнала гостуващия им внук Кристиян П. /7 г./ и излязла на терасата, където надала викове за помощ. Съседи подали сигнал за пожара на тел. 112 и на мястото пристигнал екип на службата за противопожарна безопасност. Огнеборците потушили пламъците, евакуирали бабата и детето и открили 74 годишния Кръсто Николов паднал на пода в коридора. Тримата са били транспортирани в болницата в Лом. Жената и момчето са настанени под наблюдение без опасност за живота, а възрастният мъж е в отделението за реанимация в тежко състояние с обгазяване и изгаряния по тялото. Лекарите се борят за живота му.

Пострадалият Кръсто Николов е бивш директор на Електрокарния комбинат в Лом, а след промените е бил лидер на БСП и председател на Общинския съвет. В последните години бил в тежко здравословно състояние.

По първоначални данни пожарът е тръгнал от късо съединение в електрическото табло на апартамента. При пожара са унищожени 6 уреда бяла и черна техника, 5 броя мебели, домашно имущество и са опушени 100 кв.м. стени. Спасени са 2 съседни апартамента и 2 стаи от пламналото жилище. На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство в полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България