Дядо блъсна внука си на улицата, детето е в кома

Снимка: Архив

Мъж зад волана на автомобил блъсна внука си на улицата в шуменското село Друмево.

Инцидентът станал минути преди 17 часа в сряда на ул."Бузлуджа". По данни на полицията лек автомобил „Сеат”, с шуменска регистрация, управляван от 58-годишния Стефан Х. е ударил 4-годишно момче, което пресичало.

Детето е настанено за лечение в шуменската болница с тежка травма на главата, фрактури на два шийни прешлена и дясна ключица, и е в кома. Има опасност за живота му.

Водачът, който е дядо на детето по бащина линия, е отказал да бъде изпробван за алкохол с дрегер и да даде кръвна проба за химичен анализ. Наложило се съдия от Районен съд-Шумен да издаде определение и така била взета кръвна проба за химичен анализ. Стефан е в ареста за 24 часа.

След удара на детето, съсед го качил в колата си, за да го закара в болницата. По пътя линейката ги пресрещнала и взела момченцето.

Не е ясно как дядото е блъснал внука си. Възможно е като е видяло колата му, детето да се е затичало към него, предполага Сиябе Али, временен кмет на Друмево.

Инцидентът е станал в ромската махала, където децата често играят на самата улица, коментират местни хора. Момченцето е едно от 9-те деца в ромско семейство. Всички се отглеждат от майката с изключение на едно, дадено в дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България