На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Дядо Боже раздава толерантност на зодиите

Овен
Не останала за него

Препуска Овенът, чул, че дядо Господ ще дава толерантност. Бърза, защото може и да не остане – езикът виси на една страна, очите са премрежени, за да не му влизат мухи от голямата скорост. И ето че пред него се изправя препятствие! Овенът бие спирачки, вдига облак прах. Гледа – Рибата маха на стоп. „Скачай на гърба ми“, вика Овенът и, натоварен с другарчето, продължава да тича. Рибата е голяма и тежи, Овенът се задъхва. Успява да долази до Райските порти и се просва на земята. Рибата слиза спокойно, нарежда се на опашката и си взема последната толерантност.

Телец
Той си има по-хубава

Бавно-бавно, поклащайки бедра и задница, телецът се изправя пред Господ. „Викал си ме, Дядо Боже.“ „А, добре си дошъл – казва му добрият старец. – Ето ти една толерантност.“ „Че за какво ми е, отвръща Телецът. – Аз вече си имам. Моята е последен модел. Много по-хубава от тази.“ Врътнал се Телецът и си тръгнал. А Господ го наказал да гази тежко през Земята, без въобще да си дава сметка, че минава през хорските мазоли, дори когато под копитата му хрущят кости. И досега толерантността му е такава, че само той си я разбира. На всички други им се струва, че не е хич отстъпчив и разбиращ.

Близнаци
Успали се и не сварили

В деня, в който Господ извикал зодиите да дойдат да си получат толерантността, Близнаците спяли, понеже на предната вечер купонясвали до късно и се изтощили. Станали чак на вечерта, и какво да видят – снимки в инстаграм – Везните с новата толерантност. Телецът нещо се оплаква във фейсбук, че неговата си била по-качествена. Овенът се тръшка, че останал без. Хукнали Близнаците да видят какво може да се направи. Пред Райските порти се въргаляли само някакви остатъци и субпродукти. Събрали ги Близнаците и си ги прибрали в портфейла. Та, ако смятате, че толерантността им е малко дефектна, да не се чудите защо.

Рак
Все забравя къде я крие

Върви си Ракът през гората и гледа: захвърлена раница. Отворил я – догоре фрашкана с толерантност. Гушнал чантата, огледал се и се затичал да я зарови. Но толкова се страхувал да не му я отнеме някой по-силен, че чак забравил къде я е заровил. На моменти получава проблясъци, сеща се къде е скривалището и я изважда. Тогава е грижовен, внимателен и толерантен. После я прибира на друго, още по-сигурно място, и пак забравя къде е. Ако го чуете да крещи: „Какво като е бременна, и ние чакаме на опашката!“, да знаете, че пак е забравил къде е скрил раницата.

Лъв
Не знае за какво служи

Лъвът чул, че Дядо Господ раздава толерантност, обаче не бил сигурен какво е това. Помислил малко, почесал се със задната лапа по ухото и си рекъл: „За какво ми е тази глупост, я по-добре да отида до мола да видя дали не са намалили онези красивите цилиндри с лъскавите пайети.“ Лъвът, както е известно, е доста суетен и май тази суетност му попречи да си получи своя дял от толерантността. Това е и обяснението защо е толкова егоцентричен и не забелязва друг, освен себе си. Не му се сърдете – всичко произтича от невежеството му. Ако беше разбрал, че толерантността е хубаво нещо, може би щеше да си вземе една.

Дева
Неговата е лукс категория

Девата била убедена, че има два вида толерантност – за селяци, като Рибите и Стрелеца, и за изтъкнати хора. И понеже забелязала, че първо раздават обикновената толерантност, тя изчакала, докато дойде време за стоката от категория „лукс“. Най-накрая Господ се смилил над суетната и самомнителна Дева и извадил от нищото една красива, изтънчена толерантност от най-високо качество. Доволна, Девата я прибрала. Оттогава тя непрекъснато кара другите да изразходват своята толерантност, докато тя своята си я пази скрита в едно съкровищно ковчеже. Няма да си я хаби, я!

Везни
Имат цели две

Везните пристигнали навреме. Учтиво помолили Дядо Боже да им даде две толерантности – така, по-изящни, за да им красят апартамента. Господ склонил на молчите им. Дал им две коя от коя по-красиви толерантности. Везните суетливо ги грабнали. Затичали се право към вкъщи. Толерантностите блестяли в различни цветове, едната красива, другата – изящна. Ами сега! Коя да използват за празник, а коя за делник? Така и не могли да решат коя е по-ценната. Ако ви се струва, че Везните забелязват само пъпа си и не се интересуват от вас, то е защото все още не могат да решат коя от двете да използват.

Скорпион
Обидил се на Господ

Скорпионът отишъл рано-рано да си получи подаръка. Застанал пред Бог и го попитал какво точно представлява тази толерантност. Става ли за ядене, от нея ще поумнее ли, може ли да я продаде или да я остави в заложна къща като скъпоценност? „Да прощаваш грешките на другите, да зачиташ различията на хората, били те социални, културни, сексуални или религиозни, да зачиташ мнението и идеите на хората,“ – рекъл му Господ. Щом чул това, Скорпионът се навъсил, сбърчил вежди, записал си нещо в черното тефтерче, врътнал се, пляснал по земята с опашка и си тръгнал.

Стрелец
Загубил я по пътя

Стрелецът много се ентусиазирал, като научил че ще се раздава толерантност. Искам и аз, искам и аз, притичал той, подскачайки. Добре, вземи си, казал усмихнато Господ. Граби с пълни шепи. Стрелецът си напълнил раницата с най-прясната и хубава толерантност, набутал една и за своя другар, Козирога, и хукнал да бяга, даже забравил да благодари на Господ за подаръка. По пътя – тук цветенце, там гъбка, съвсем се увлякъл. Хвърлил раницата и хукнал да къса къде каквото завари. По пътеката минал Ракът. Огледал се и, като не видял никого, взел претъпканата раница и я отнесъл на тайно място.

Козирог
Накарал Стрелеца да му вземе

Козирогът решил, че не му подобава нито на акъла, нито на образованието да се блъска с разни други зодии на опашката за толерантност. Разбира се, той искал да е толерантен, пък и, след като я дават без пари, защо да не си вземе. Но пратил за целта Стрелеца. Заръчал му да вземе повечко, че да има достатъчно за него, Козирога, а и за Стрелеца да остане малко. Всички вече знаем какво се случи с раницата на Стрелеца. Това е обяснението защо Козирогът изглежда коравосърдечен и нетърпим към различията и грешките на другите. Това е, защото не притежава и грам толерантност.

Водолей
Изгонен бил от Рая

Водолеят бил от първите, пристигнали на опашката. Лошото е, че го изгонили позорно, след като взел да ехидничи наляво и надясно, че Този, Който е създал тая „толерантност“, май я е правил в час по трудово. „Това тук е един нескопосен опит да се направи толерантност – всичко е сбъркано,“ не спирал с брътвежите си Водолея. Накрая дори предположил, че Създателят й хал хабер си няма какво значи истинска толерантност. Ако Водолеят я бил направил, първо, нямало да изглежда така некадърно и второ, щяло да има за всички, а не да се налага да се блъскат на опашка. Е, Бог накрая се ядосал и го изпъдил.

Риби
Пали й кандило

Рибата пристигнала на гърба на Овена, метнала се като риба на сухо, пляснал ас опашка и грабнала една хубава, мазна и охранена толерантност. Почнала да си я глади и да си я гледа, украсила я с мъниста, вързала й панделка на опашката и я положила на олтара си. До ден днешен й пали благовония, сипва й млекце и листенца от рози в една чинийка и й пее мантри. По принцип тя е една християнска Риба, но, нали е толерантна, за всеки случай зачита и хиндуизма, а и някои ацтекски божества почита. Въпросът е, че никога не използва своята толерантност, понеже не върви да я свали от олтара, нали така?

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.