Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха в Панагюрище

Дядо Коледа и Снежанка вече пристигнаха в Панагюрище, където бяха посрещнати със светлинно шоу на площад „20-и април” и празнична украса, чиито хиляди лампички бяха запалени още в първата вечер на месец декември. Усещането за празник завладя всички още с първото изпълнение на талантите от хор „Децата на Панагюрище“.

Весели коледни песни изпълниха 140 деца, възпитаници на ОУ „Проф. Марин Дринов“, ОУ „Двайсти април“, СУ „Нешо Бончев“, с учители по музика – Пепа Филина, Величка Маслева, Стефка Стефанова, Ануш Славейкова, Иван Иванов. За доброто настроение на малки и големи се погрижиха помощниците на Дядо Коледа – джуджетата Глупчо и Любопитка, а празничната атмосфера на площада в града в полите на Средна гора бе допълнена от забавни игри. Заместник-кметът на Община Панагюрище Галина Матанова поздрави присъстващите с предстоящите Коледно-новогодишни празници.

„Коледа е време за мечти, вяра, надежда, любов, смирение, благодарност. Празнични светлини ще озарят града. Дори въздухът сякаш започва да трепти от вълшебството на коледния дух, който приютява желанията на всички нас. Да си пожелаем да сме здрави. Да си пожелаем да търсим, чувстваме и даряваме добрина във всичките j форми. Днес, желая на всички Вас, ведно със стремежа, да следваме желаното и най-съкровеното за сърцето ни, да не спираме да чувстваме и чуваме и молитвата на хората до нас, близки и не само, защото всички можем да вярваме и да обичаме. Благословена да е за всички Коледа, щастлива, незабравима и успешна 2018-та година“, заяви заместник-кметицата, преди да даде началото на обратното броене до запалването на светлините на Коледната елха.

За поредна година Община Панагюрище създава празнично коледно настроение като надгражда коледно-новогодишната украса с нови елементи. Нови светлинни и фигурални елементи допълват украсата на площад „20-ти април“. Празнично осветени са градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Светлинни елементи създават празнично настроение на улица „Райна Княгиня“ и на улица „Георги Бенковски“. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички разказват „Зимна приказка”.

Празнично озарени са и фасадите на сградите на Общината и Народно читалище „Виделина-1865”. С изцяло нова украса заблестяха фасадите на Театър Дом-паметник и Градския универсален магазин. Два нови коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града. За втора поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони