Дядо от Монтана хвърли на „ало апаши” 8000 лева и злато

Снимка: Архив

Пенсионер от Монтана е станал поредна жертва на телефонните измамници. Потърсен от апашите по схемата „помощ за акция на полицията” възрастният мъж хвърлил до кофа за смет торбичка с пачки евро, български банкноти и златни накити.

В сряда към 15,07 часа 54-годишен монтански жител подал сигнал в дежурната част на Областната дирекция на МВР, че 73-годишният му чичо Лукан П. е бил излъган и ограбен от телефонни измамници.

Пред пристигналите в дома му пазители на реда дядото разказал, че същия ден между 12 и 12,40 часа неизвестен мъж се обадил на домашния му телефон, представил се за служител в полицията и поискал пари за залавяне на банда измамници. Мнимият служител на МВР уговорил стареца да остави торбичка с парите, които имал - 4 000 лв, около 2000 евро, златна монета и златни обици в близост до уличен контейнер срещу жилището му. Малко след като оставил спестяванията и накитите до боклука пенсионерът установил, че те са изчезнали и разбрал, че е жертва на „ало” апашите.

Според осведомени измаменият дядо е близък роднина на бивш служител на МВР и дал парите си с убеждението, че помага на колегите на роднината си.

По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България