Дядо падна от влак край Джулюница

Снимка: Архив

Пострадалият е с ампутирани ходила на двата крака в болницата във Велико Търново

Възрастен мъж е паднал от пътнически влак София-Добрич край жп гарата в лясковското село Джулюница, научи "Труд".

Инцидентът е станал около 21 часа в сряда.

В злополучната вечер 70-годишният софиянец е пътувал в железницата, когато внезапно полетял през една от вратите на композицията.

Малко след това дядото бил открит в безпомощно състояние между релсите и незабавно откаран в областната болница във Велико Търново. Пострадалият е в тежко състояние и е настанен в Реанимация, където лекарите се борят за живота му.

В четвъртък сутринта се наложило да бъдат ампутирани ходилата на пациента, които били премазани, тъй като вероятно при падането му, колелата на влака са минали през краката му.

"Пациентът е и с тежка гръдна травма и е на апаратно дишане", обясни началникът на интензивното отделение д-р Сибила Маринова.

По случая се води разследване и се изяснява как точно е възникнал трагичният инцидент. Криминалистите работят по всички възможни версии. Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство, но се допуска, че може да става въпрос за злополука.

Близки на стареца са споделили пред разследващите, че дядото не е имал психически отклонения и не се е оплаквал от здравословни проблеми, които да са го подтикнали евентуално към самоубийство. В сряда той е отивал в Добрич на гости при свои роднини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България