Дядо хвърли 11 700 лева на ало апаши

Пенсионер от Монтана е предал на телефонни измамници близо 11 700 лева. Също като много излъгани преди него, дядото е бил заблуден, че съдейства на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник към 8.30 ч. сутринта непознат се обадил първо на домашния телефон, а после и на мобилния на 71 годишния Будион Б. в монтанския квартал „Кошарник”. Мъжът се представил за инспектор от криминална полиция и поискал от стареца да помогне на органите на реда за залавянето на телефонни измамници. Според дадените му указания дядото трябвало да предаде на апашите всичките си спестявания.

Възрастният мъж събрал 11 695 лв, увил ги в 2 отделни плика и ги оставил под два контейнера в квартала си. Чак на следващата сутрин – във вторник, дядото разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Според статистиката на МВР измамите в област Монтана през тази година са нараснали близо три пъти. Само за първите шест месеца на 2017 г. в региона са регистрирани 44 измами, от които над 30 са телефонни. Въпреки предупрежденията, раздадените листовки и брошури пенсионери са предали сами на апашите близо 200 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право