НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

ЦИК си раздаде тайничко бонуси за добре свършена работа

Д-р Александър Боцевски пред „Труд“: Имаме силен лазерен център за лечение на простатна жлеза

Д-р Александър Боцевски е уролог в Хил клиник, сред водещите висококвалифицирани специалисти в България с най-голям опит в лазерната урология. Извършил самостоятелно и в екип стотици безкръвни лазерни операции на доброкачествено увеличена простата със Зелен лазер.

Научните му интереси са в областта на еднодневната безкръвна хирургия на простатна жлеза и лечението на рак на простатата. Има редица публикации в медицински издания у нас и в чужбина (включително е първият българин с публикация в престижното сп. The World Journal of Urology), както и участия в национални и международни симпозиуми и конгреси.

Д-р Александър Боцевски притежава огромен научен и клиничен опит в диагностиката и лечението на доброкачествени и злокачествени заболявания на простатата.

– Д-р Боцевски, какви са пациентите, които се лекуват в Хил клиник?
– Това са мъже, които държат на най-доброто възможно лечение. Независимо дали става въпрос за доброкачествено увеличена простатна жлеза или за злокачествен тумор в жлезата, към нас се обръщат хора, които търсят модерни и щадящи способи с безспорно добър резултат.

Все повече пациенти разбират преимуществата на лазерната урология и отказват да бъдат оперирани по старите методи, избягват риска от усложнения. Днес медицината предлага възможност за отстраняване на увеличената простата без това да се отрази негативно на общото състояние на мъжа. Той остава здрав, силен и енергичен, за да изпълнява отговорностите си и в семейството, и в работата. Запазва контитенцията и потентността си. Лазерните операции, без разрез, практически без кръвозагуба дават сигурност за максимално бързо възстановяване. Имаме пациенти от провинцията, които буквално на следващия ден след операцията се чувстват толкова добре, че се качват на автомобила си и се прибират сами вкъщи.

– С каква техника разполагате за лечение на увеличена простата?
– Ние сме единственото болнично заведение в България, в което уролозите могат да работят както със Зелен лазер, така с Тулиум и Холмиум лазери. Практиката доказва, че е възможно без никакъв разрез, без пълна упойка, без риск от странични ефекти увеличената простата да се премахне. Най-важното е, че мъжът запозва своето самочувствие, достойнството си, начинът си на живот – лазерната операция съхранява ерекцията и удоволствието от секса.

Нашите пациенти предпочитат Зеления лазер, особено при наличие на други заболявания: сърдечно-съдови проблеми или диабет. Методът е признат от Европейската и от Американската урологични асоциации като най-добър подход за отстраняване на особено големи простати, при хора с катетър и други усложнения. Имаме над 2300 оперирани лазерно пациенти, което е своеобразен рекорд за България и за Балканите. Разбира се не на последно място пациентите в нашата клиника се чувстват комфортно, стаите са луксозни, обслужващият персонал се грижи отлично за престоя в клиниката, който между другото, е само 24 часа.

– А при рак на простатата?
– Можем да предложим както модерна диагностика – при нас е единственият в страната Fusion апарат за простатна биопсия, така и лапароскопско отстраняване на болния орган. Радикалната простатектомия е травматична, ако се извършва по традиционен отворен метод. Ние пристъпваме към операцията по друг, модерен начин – чрез лапароскопски инструменти, които въвеждаме в тялото през няколкомилиметрови отвори успяваме да отстраним простатния карцином. Тъй като практически не се отваря коремната кухина–пациентите се възстановяват по-бързо и се прибират вкъщи в по-добро общо състояние. Следоперативният болничен престой е различен – от 2-3 дни до 5 дни в зависимост от вида на операцията, нейния обем и органа, който се работи, което е значително по-малко от класическата хирургия.

– Кога да се обърне към Вас мъжа с уринарни проблеми?
– Препоръчвам на всеки мъж, навършил 50 ежегодно да посещава своя уролог и то в болнично заведение, което разполага с модерна диагностична техника и лаборатория, да бъде направен PSA туморен маркер. До края на м. юни в Хил клиник консултация при мен както и пълен набор изследвания ще са със специална, намалена с 50% цена.

За повече информация и запазване на час: 02 439 3131 или www.hillclinic.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Всичко казано е хубаво, но самат операция е много скъпа и недостъпна за българите – вече е над 4000 лв. Смятам, че ако е наполовина много голям брой болни ще се оперират , а сега е мъчат като грешници.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.