Д-р Георги Гелев: Пострадалото дете при катастрофата на магистрала „Тракия“ е в тежко състояние, настанено е в "Пирогов"

директорът на Спешната помощ в София д-р Георги Гелев

Пострадалото дете при катастрофата на магистрала „Тракия“ веднага е закарано в „Пирогов“ и е в тежко състояние - веднага е влязло в операция. Това каза д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София, във връзка с катастрофата на магистрала „Тракия“.

Д-р Гелев обясни, че след като се е случила тази катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус. „Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл е вниманието си и също е катастрофиал. Последният наш екип спира, взима и пострадалия шофьор, така че той е 22-рият, който ние сме хоспитализирали“, каза още той и обясни, че заедно със шофьора на обърналия се автобус са откарани в „Софиямед“.

„Аз работя от 24 години в „Бърза помощ“ и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота“, каза още д-р Гелев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България