Общината глоби пловдивчанин, гледал кози над нормата Половината били на родителите му, но това не проработи в съда

Автокрадецът Яро получи една година затвор Възможно е да не лежи и един ден, ако се признаят престоите му под стража и под домашен арест

Арестуваха мъж за блудство в кв. „Бъкстон“ в София

Елена Йончева: Превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ няма да мине

Филмът „Формата на водата“ получи 13 номинации за наградите „Оскар“

5 години затвор за сериен нападател на жени

Йордан Цонев: „Недоразумение“ говори с менторски тон на ДПС, една партия със заслуги за мира и демокрацията

КЗД се самосезира за насилието в дом за деца с увреждания в Габрово

Цветанов: Когато управлява БСП, контрабандата е с най-високи нива

Корнелия Нинова: Няма досъдебно производство срещу Елена Йончева, срещу Валери Симеонов има две

Григор аут от Мелбърн, клатят го в ранглистата

Валери Симеонов: Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер Вотът на недоверие е нещо инфантилно, посочи вицепремиерът

МТV се връща във Варна Обещава още по-грандиозен концерт през 2018

Премиерът Борисов разговаря със Заев за активизиране на работата по транспортната инфраструктура

Влагат 750 000 лева в благоустройство на населените места край Велико Търново 450 000 лева е фондът към програма „Местни инициативи“

Д-р Даниела Дариткова в Пловдив: Приоритетите на ГЕРБ връщат пациента в центъра на здравната система

Изграждането на единна здравноинформационна система, която да върне пациента в центъра на грижата, е един от приоритетите в Програмата на ПП ГЕРБ в сектор „Здравеопазване“. Те бяха представени по време на кръгла маса в Пловдив от председателя на Парламентарната комисия по здравеопазване в 43-тото Народно събрание и кандидат-депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Във форума участва и председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси в 43-ото НС Менда Стоянова, която е втора в партийната листа в града под тепетата, както и кандидатите за депутати д-р Аргир Аргиров и Мирослав Тенев. Ако системата успее да изгради последователно електронни рецепта, направление и регистри, които да се свържат с практикуващи лекари, стоматолози, фармацевти, НЗОК, НАП, НОИ и Министерство на здравеопазването, ще започне да се изгражда пациентско електронно досие. На следващ етап ще се стигне до въпроса с достъпа до системата на болничното здравеопазване – така нареченият идентификатор. „Темата дали той да бъде пръстов отпечатък не стои пред нашата политическа сила, защото още при въвеждането му изказахме своите резерви“, декларира в Пловдив д-р Дариткова. Пред представители на болнични и здравни заведения, Медицинския университет, лекарски колегии, неправителствени организации тя заяви, че заложените от ГЕРБ приоритети са изпълними и могат да се реализират за кратко време. „В нашата програма винаги е фигурирала електронната здравна карта. От 2018 г. ще имаме електронни документи с чип, което ще облекчи работата на лекарите. От една страна ще се минимизират грешките, от друга – ще има точна комуникация, попълване на данните за пациента и др. Цялата информация ще може да бъде използвана и за целите на контрола“, обясни д-р Дариткова.

Реформирана и кадрово обезпечена Спешна помощ, фокус върху профилактиката, превенцията и промоцията на здравето, стабилизиране и развитие на здравноосигурителния модел и поетапна демонополизация на НЗОК са другите важни акценти в програмата на ПП ГЕРБ. Необходимо е да се възстановят взаимоотношенията между всички звена – спешна, извънболнична и болнична помощ, да е ясна навигацията на пациента в системата и да може наистина той да насочва здравната грижа в посока, която е най-добра за неговото лечение.

По време на кръглата маса в Пловдив бе съобщено, че за реформата в спешната помощ са осигурени 163 млв. лв. от европейски проекти. Средствата са достатъчни, за да може да се купи нова апаратура, да се въведат нови методи за дистанционно изследване и диагностика, да се закупи нов медицински транспорт. Кадрите, които ще се обучават, за нуждите на спешната помощ и които са най-големият проблем, са започнали вече своята подготовка по проект за парамедици. По отношение на структурното осъвременяване има проект, който касае 170 филиала на спешна помощ и 27 центрове за спешна медицинска помощ плюс 34 спешни приемни отделения в болниците.

Дискусията по основните акценти в програмата за здравеопазването на ПП ГЕРБ продължи близо два часа. На форума в Дома на културата в Пловдив бе подчертано, че партията разчита на диалога и добрата комуникация с всички съсловни организации за осъществяване на реформата.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.