Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Сектор „Здравеопазване“ се нуждае от надпартиен консенсус

Даниела Дариткова Снимка: Пламен Стоименов

За съжаление с цялата процедура по вота за здравеопазването БСП отново направиха демонстрация на това как не се търси съгласие. Това каза председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Здравеопазване“.

Тя започна своето изказване с поздрав към всички лекари. „Искам да им пожелая здраве и търпение, с всеотдайност да продължават да даряват здраве и надежда“, заяви още д-р Дариткова. „Много е важно да не използваме, интерпретираме проблемите политически. Сектор „Здравеопазване“ се нуждае от надпартиен консенсус. Много е полезно да си припомняме една фраза, че трябва да се правят политики за здравеопазването, а не политика от здравеопазването“, допълни още д-р Дариткова.

„Тръгнахте по села и паланки да представяте своята програма с претенциозното заглавие „Визия за България“, но явно не чухте хората. Те не очакват от нас непрекъснато да спорим и да се караме. Ние никога не сме отричали нашата политическа отговорност, но и вие трябва да поемете своята“, заяви председателят на Здравна комисия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика