Д-р Иван Маджаров: 3-годишното дете е починало от тежка двустранна пневмония

Д-р Иван Маджаров, председател на БЛС

Трябва да загърбваме емоциите и да изчакаме доказателствата. Принудени сме да вземаме решения в тежки моменти. Сега стана ясно, че този случай се касае за двустранна пневмония с кръвоизливи в надбъбречните жлези. В световен мащаб загиват повече от 800 хил. годишно от пневмония. Това каза на брифинг на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

"Този случай доведе до неоснователно обвинение към наши колеги, които се бориха за живота на това дете, като д-р Елена Георгиева. Стигна се дотам педиатрията да получи допълнителен отлив. Уважавани лекари бяха опетнени без доказателства. Ние имаме право да се защитим, заставаме зад колегите, когато имаме доказателства", заяви той.

"Призовавам всички заедно да се борим за истината, да информираме обществеността, да градим доверие и вяра. И в съвремието стават чудеса, но когато имаме доверие на своя лечител. Ние не можем да работим в среда, в която няма доверие. Вярвам на българските лекари, да направим заедно така, че да вярваме в българските лекари", прикани Маджаров.

"Когато чакаме пред един кабинет, другите, които чакат също са болни. Всеки иска да бъде прегледан, но няма как да се случи веднага, ако отвън чакат 10 човека и за всеки е необходимо поне 30 минути. Ако някой е в много тежко състояние, е наше задължение да дадем предимство на него. Не приемам някой да заявява в ефир, че иска да бие лекари", коментира още той.

Коментари

Задължително поле