Д-р Камелия Присадашка: В „Мона Лиза“ ще прилагаме най-модерните клетъчни терапии и антиейджинг процедури у нас

След броени дни в София ще бъде открита най-голямата в България Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии „Мона Лиза“. В нея ще се предлагат медицински процедури без аналог на Балканите. С каква апаратура разполага и какво ще предложи на пациентите у нас, разговаряме с един от водещите й дерматолози д-р Камелия Присадашка.

- Д-р Присадашка, Вие сте един от водещите дерматолози в най-голямата у нас бутикова клиника за естетична дерматология и пластична хирургия – „Мона Лиза“, която отваря врати в София след броени дни. Какво ще предложите на пациентите и с каква апаратура разполагате?

- “Мона Лиза” всъщност не е просто клиника, а Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии, защото нашата концепция е различна. Ние ще се грижим не само за добрия вид на кожата на пациентите, но ще изготвяме цялостна програма за запазване и подобряване качеството им на живот в хода на остаряването. В Академията ще има последно поколение израелска лазерна апаратура за лечение на дерматологични заболявания, нежелано окосмяване, както и съвременно, напълно безболезнено лазерно подмладяване на кожата, чрез което се ускорява клетъчната регенерация и се стимулира производството на нов колаген, без да остават следи по кожата след процедурата. Клетъчните терапии са бъдещето на медицината. Те навлизат в областта на онкологията, автоимунните заболявания, ревматологията и още много други области на клиничната медицина. При нас ще се провежда т. нар. плазмафереза от световноизвестния руски учен проф. Валерий Войнов. Той е създател на апарата, с който се изчиства кръвната плазма от натрупаните токсини. По този начин се забавя стареенето на организма и се съхранява доброто качество на живот по-дълго време.

- Какви са съвременните тенденции в дерматологията и антиейджинга, които ще прилагате в „Мона Лиза“?

- Съвременните тенденции в дерматологията са свързани с изграждане на индивидуален подход към всеки пациент, с изготвяне на програма за подобряване както на външния му вид, така и на здравословния му начин на живот. В „Мона Лиза“ ще изготвяме индивидуална оценка на лицето и ще се препоръчваме най-добрите варианти за възстановяване повърхността на кожата, както и на загубите на обеми и симетрия. Изготвянето на програмите може да включва както инжектиране на висококачествени, утвърдени в световен мащаб дермални филъри, ботулинов токсин, и др., така и прилагането на най-съвременните апаратни процедури за стимулиране образуването на нов колаген, повлияване на дерматологични заболявания като акне, розацея, онихомикози, безболезнено справяне с нежеланото окосмяване и др. Естетичната медицина и антиейджинга са термини, свързани не само с малки козметични корекции, а с цялостен поглед към организма на пациентите. Естетичната медицина се развива и усъвършенства постоянно с разработването на авангардни продукти и иновативни начини за използването им. Ако до преди 10 години се е занимавала основно с увеличаване обема на устните и попълване на назо-лабиалните гънки, то днес се мисли от къде всъщност е започнало остаряването на дадено лице и се правят корекции на области, чиито загуба на обем и плътност е довела до отпускането на кожата на лицето. Освен това в нашата Академия ще се прилага мултидисциплинарен подход към пациентите и ще се извършват консултации с ендокринолози, нутриционисти, акушер-гинеколози и други специалисти, с цел преодоляване на негативните последствия от остаряването на организма.

- Какво ще посъветвате Вашите бъдещи пациенти?На каква възраст най-рано да се обърнат към Вас и какви очаквания и резултати могат да имат тези от тях, които по ред причини се обръщат към Вас в по-напреднала възраст?

- Най-важното е пациентите да провеждат консултации и процедури при сертифицирани лекари, обучени да работят със съответните продукти. Няма строго определена възраст, на която трябва да се започнат антиейдж процедури. След 25г.-възраст кожата започва да се променя, като постепенно се отпуска, поради загубата на колаген, еластин, вода. Тогава е препоръчително да се започне с мезотерапия с хиалуронова киселина, за подобряване на хидратацията, изглаждане на фините линии и бръчки, изравняване на тена, подобряване на тургора на кожата. Друга процедура е т.нар. 4D- лифтинг на кожата, която е напълно безболезнена, подходяща и при млади пациенти, която също води до стимулация на колаген и еластин, повлиява фините бръчки, стяга кожата. При пациентите в по-напреднала възраст, при които не са провеждани антиейдж процедури, е необходимо да се направи индивидуална комплексна програма за справяне с „белезите“ на остаряването. Тя може да включва както апаратни, така и инжекционни процедури, хранителен режим и др. Тези пациенти не бива да имат очаквания, че ще върнат времето назад с 20 години, но при тях ще успеем да подчертаем естествената им красота за възрастта на която са, като придадем свежест с прилагането на малки, неинвазивни козметични корекции.

Д-р Камелия Присадашка е клиничен дерматолог в ДКЦ „Софиямед” и е част от екипа на най-голямата у нас Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии “Мона Лиза”. Тя е специалист в областта на естетичната дерматология. Преминала е курсове за подробно изучаване на анатомичните структури на лицето и тяхната промяна в хода на остаряването, за цялостна оценка на кожата, лицевите структури и състоянието на организма преди започване на антиейджинг терапия, за незабавно реагиране при проява на странични и нежелани реакции, настъпили след инжектиране на субстанции в кожата. Има сертификати за работа с лазери, дермални филъри, ботулинов токсин, мезотерапия, PRP терапия, химически пилинги. Има завършени практически курсове по криотерапия, дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматохирургия. Участник е в общоевропейската кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома”. Наградена е за участие в Първи национален симпозиум „Млад хематолог”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве