По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

Д-р Камелия Присадашка: В „Мона Лиза“ ще прилагаме най-модерните клетъчни терапии и антиейджинг процедури у нас

След броени дни в София ще бъде открита най-голямата в България Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии „Мона Лиза“. В нея ще се предлагат медицински процедури без аналог на Балканите. С каква апаратура разполага и какво ще предложи на пациентите у нас, разговаряме с един от водещите й дерматолози д-р Камелия Присадашка.

– Д-р Присадашка, Вие сте един от водещите дерматолози в най-голямата у нас бутикова клиника за естетична дерматология и пластична хирургия – „Мона Лиза“, която отваря врати в София след броени дни. Какво ще предложите на пациентите и с каква апаратура разполагате?

– “Мона Лиза” всъщност не е просто клиника, а Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии, защото нашата концепция е различна. Ние ще се грижим не само за добрия вид на кожата на пациентите, но ще изготвяме цялостна програма за запазване и подобряване качеството им на живот в хода на остаряването. В Академията ще има последно поколение израелска лазерна апаратура за лечение на дерматологични заболявания, нежелано окосмяване, както и съвременно, напълно безболезнено лазерно подмладяване на кожата, чрез което се ускорява клетъчната регенерация и се стимулира производството на нов колаген, без да остават следи по кожата след процедурата. Клетъчните терапии са бъдещето на медицината. Те навлизат в областта на онкологията, автоимунните заболявания, ревматологията и още много други области на клиничната медицина. При нас ще се провежда т. нар. плазмафереза от световноизвестния руски учен проф. Валерий Войнов. Той е създател на апарата, с който се изчиства кръвната плазма от натрупаните токсини. По този начин се забавя стареенето на организма и се съхранява доброто качество на живот по-дълго време.

– Какви са съвременните тенденции в дерматологията и антиейджинга, които ще прилагате в „Мона Лиза“?

– Съвременните тенденции в дерматологията са свързани с изграждане на индивидуален подход към всеки пациент, с изготвяне на програма за подобряване както на външния му вид, така и на здравословния му начин на живот. В „Мона Лиза“ ще изготвяме индивидуална оценка на лицето и ще се препоръчваме най-добрите варианти за възстановяване повърхността на кожата, както и на загубите на обеми и симетрия. Изготвянето на програмите може да включва както инжектиране на висококачествени, утвърдени в световен мащаб дермални филъри, ботулинов токсин, и др., така и прилагането на най-съвременните апаратни процедури за стимулиране образуването на нов колаген, повлияване на дерматологични заболявания като акне, розацея, онихомикози, безболезнено справяне с нежеланото окосмяване и др. Естетичната медицина и антиейджинга са термини, свързани не само с малки козметични корекции, а с цялостен поглед към организма на пациентите. Естетичната медицина се развива и усъвършенства постоянно с разработването на авангардни продукти и иновативни начини за използването им. Ако до преди 10 години се е занимавала основно с увеличаване обема на устните и попълване на назо-лабиалните гънки, то днес се мисли от къде всъщност е започнало остаряването на дадено лице и се правят корекции на области, чиито загуба на обем и плътност е довела до отпускането на кожата на лицето. Освен това в нашата Академия ще се прилага мултидисциплинарен подход към пациентите и ще се извършват консултации с ендокринолози, нутриционисти, акушер-гинеколози и други специалисти, с цел преодоляване на негативните последствия от остаряването на организма.

– Какво ще посъветвате Вашите бъдещи пациенти?На каква възраст най-рано да се обърнат към Вас и какви очаквания и резултати могат да имат тези от тях, които по ред причини се обръщат към Вас в по-напреднала възраст?

– Най-важното е пациентите да провеждат консултации и процедури при сертифицирани лекари, обучени да работят със съответните продукти. Няма строго определена възраст, на която трябва да се започнат антиейдж процедури. След 25г.-възраст кожата започва да се променя, като постепенно се отпуска, поради загубата на колаген, еластин, вода. Тогава е препоръчително да се започне с мезотерапия с хиалуронова киселина, за подобряване на хидратацията, изглаждане на фините линии и бръчки, изравняване на тена, подобряване на тургора на кожата. Друга процедура е т.нар. 4D- лифтинг на кожата, която е напълно безболезнена, подходяща и при млади пациенти, която също води до стимулация на колаген и еластин, повлиява фините бръчки, стяга кожата. При пациентите в по-напреднала възраст, при които не са провеждани антиейдж процедури, е необходимо да се направи индивидуална комплексна програма за справяне с „белезите“ на остаряването. Тя може да включва както апаратни, така и инжекционни процедури, хранителен режим и др. Тези пациенти не бива да имат очаквания, че ще върнат времето назад с 20 години, но при тях ще успеем да подчертаем естествената им красота за възрастта на която са, като придадем свежест с прилагането на малки, неинвазивни козметични корекции.

Д-р Камелия Присадашка е клиничен дерматолог в ДКЦ „Софиямед” и е част от екипа на най-голямата у нас Академия за естетична медицина, антиейджинг и клетъчни терапии “Мона Лиза”. Тя е специалист в областта на естетичната дерматология. Преминала е курсове за подробно изучаване на анатомичните структури на лицето и тяхната промяна в хода на остаряването, за цялостна оценка на кожата, лицевите структури и състоянието на организма преди започване на антиейджинг терапия, за незабавно реагиране при проява на странични и нежелани реакции, настъпили след инжектиране на субстанции в кожата. Има сертификати за работа с лазери, дермални филъри, ботулинов токсин, мезотерапия, PRP терапия, химически пилинги. Има завършени практически курсове по криотерапия, дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматохирургия. Участник е в общоевропейската кампания за превенция на рака на кожата „Евромеланома”. Наградена е за участие в Първи национален симпозиум „Млад хематолог”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.