Евакуираха бюрото на CNN в Ню Йорк заради пакет с предполагаема бомба

Бил адресиран до бившия шеф на ЦРУ Джон Бренън

Сградата на компанията "Тайм Уорнър", собственик на телевизионния канал CNN, в Ню Йорк беше евакуирана заради получен подозрителен пакет с предполагаемо взривно устройство.

Редакцията на телевизията се намира в същата сграда и персоналът й е сред изведените.

По-рано беше съобщено за взривни устройства, изпратени в пакети до семейство Клинтън и до офис на Барак Обама.

Според полицията, пакетът, получен в CNN, е бил адресиран до бившия шеф на ЦРУ Джон Бренън, който е сред изявените критици на президента Доналд Тръмп и често гостува в телевизията.

Освен това, според властите откритото експлозивно устройство е сходно с изпратените на Клинтън, Обама, и по-рано на милиардера Джордж Сорос.

CNN съобщи, че е бил заловен подозрителен пакет с взривно устройство, адресиран и до Белия дом, но от Сикрет сървис отрекоха информацията.

Служител на правоохранителните органи е заявил пред „Ню Йорк таймс“, че „взривното устройство“, изпратено до дома на Клинтън в Чапакуа, Ню Йорк, е намерено от техник, проверяващ пощата на бившия президент и семейството му.

Според Сикрет сървис пакетът, адресиран до Обама, пък е бил задържан от служител на агенцията във Вашингтон в сряда сутринта.

„Пакетите бяха незабавно идентифицирани по време на рутинни процедури за сканиране на пощата като потенциални експлозивни устройства и бяха съответно третирани като такива“, се казва в изявление на помощник-специалният агент Мейсън Брайман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка