Евакуираха пътници от влак, закараха лекар до болен

Òàáåëèòå íà ÀÏÈ ñâåòåõà ñ ïðåäóïðåäèòåëíàòà èíôîðìàöèÿ â Øóìåíñêî

Остава усложнена обстановката в област Шумен. Поради тежките метеорологични условия продължава да бъде затворена за движение републиканската пътна мрежа, съобщават от областна управа. Към 8 ч сутринта в събота 55 населени места са без ток, а в още три има частични проблеми с електрозахранването.

Най-големи проблеми има в общините Нови пазар, където ток няма в 15 населени места и в Хитрино, където без захранване остават всички 20 населени места. Екипите на "Енерго-Про" продължават да работят по отстраняване на авариите, които са на трудно достъпни места.

Общините създават организация за снабдяване на населените места със стоки от първа необходимост, като екипите на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са в готовност за оказване на съдействие.

В 20,40 часа в петък е получен сигнал за закъсала влакова композиция на жп. гара Хитрино. На място веднага е пратен спасителен екип, съобщават от пресцентъра на полицията в Шумен. Оказано е съдействие за евакуиране на пътуващи в пътнически влак 17 души. Всички са транспортирани до Шумен и са хванали друг влак от жп.гарата в града. Минути след 20 часа спасители вадили и закъсал лек автомобил на 3 км. след село Стоян Михайловски в посока Нови пазар. От "Ситроен" с шуменска регистрация са евакуирани водачът и спътничката му.

Още четирима души, тръгнали на път, са евакуирани от лек автомобил, затънал в снежна пряспа в района на село Тодор Икономово. Спасителите ги извозили до селото.

В нощта срещу събота пожарникари закарали лекар до болен мъж в село Тъкач, за да окаже помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България