Евакуираха семейства в Североизтока заради наводнения

Снимка: Архив

Наводнения заради обилния дъжд във вторник вечерта предизвика евакуиране на цели семейства от добрички села.

Най-тежко е било положението в добричкото село Одърци, където от потъналите във вода къщи са извадени двадесетина души и са били настанени в горните етажи на съседни сгради. Наложило се и изключване на елзахранването, докато ситуацията се нормализира. На места водата е стигала до електромерите на стълбовете.

Наводнения и в съседното село Батово затвориха цяла нощ пътя Добрич-Албена, където от пожарна, полиция и областно пътно управление часове наред са разчиствали натрупаните наноси. Движението беше пуснато едва около преди обяд в сряда.

Заради срутена земна маса от проливния дъжд във варненския квартал "Аспарухово" се е наложила евакуация през нощта във вторник на семейство от къща, съобщиха от морската община. Проливният дъжд, който се изля два пъти същия ден, отново превърна варненските улици в пълноводни реки. В централен подлез е ваден закъсал във вода до горе автомобил.

Според началника на отдел "Дейности по защита на населението" Купен Пашов причината за образувалите се наводнения по улиците са запушените шахти от падналите есенни листа. Това затруднявало оттичането на водите.

В резултат на проливния дъжд водата е излязла от коритото на дерето във варненското село Константиново и е наводнила дворове, но пострадали няма.29 л/кв.м валежи са се изсипали във Варна до полунощ във вторник, посочиха от местния клон на Националния институт по метерология и хидрология.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България