Евакуираха училище в Силистра

Вероятната причина са газови инсталации на леки автомобили, които преминали

За малко повече от час средното училище „Никола Вапцаров” в Силистра преустанови учебни занятия, а учениците и персоналът бяха евакуирани, заради остра и задушлива миризма на газ.

Към учебното заведение незабавно са били изпратени две пожарни коли, както и автопатрули на районното управление на МВР в Силистра. На място е било извършено измерване, което не е установило наличието на газ, каза пред БНР директорът на училището Калоян Нейков.

"Обадих се на фирмата, която поддържа газоразпределителната ни мрежа. Когато пристигнаха и замериха стойностите беше установено наличие на ниски нива газ в двора на училището. Междувременно бях наредил на учителите да евакуират децата. Зо по-малко от 2 минути всичките ни 590 ученици бяха изведени на безопасно разстояние. Оказа се, че вероятната причина са газови инсталации на леки автомобили, които са преминали край училището.

Така, след по-малко от час учебният процес бе възстановен и ученици, и учители се върнаха отново в класните стаи.", обясни ситуацията в детайли Нейков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България