Ева Майдел в Sin Cars: В България имаме потенциал да сме в челните места по иновации и технологии в ЕС

„В Европа имаме нужда от по-малко и по-внимателно обмислени регулации, за да имаме истински големи европейски иновативни компании, а не само американски. В България имаме потенциал да сме в челните места по иновации и технологии в ЕС, а именно те създават нови производства и работни места. Затова продължавам да подкрепям предприемачи с визия и идеи като Росен Даскалов“, каза кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Ема Майдел, която посети днес русенския производител на автомобили Sin Cars със собственик инж. Росен Даскалов. Тя разговаря с работници и служители във фирмата.

Даскалов представи фирмата, а кандидатът за евродепутат Ева Майдел научи от собственика на Sin Cars, че се подготвя изграждането високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в Русе. Той обясни, че производствената линия трябва да стартира през 2020 г. Първоначалната инвестиция е над 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 нови работни места.

Оптимизираният производствен процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Новата производствената линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар.

Една от водещите цели при създаването на проекта L-city е ангажирането с каузата за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда, отбеляза в заключение Даскалов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика