Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев.

440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ в кв. „Драгалевци“. Това каза зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който провери новоизграденото кръстовище.

По думите на Крусев движението по кръстовището е пуснато вчера. Той обясни, че изграждането му е било необходимо, защото спускайки се от по-високата част на квартала, шофьорите са развивали висока скорост, и са се създавали предпоставки за ПТП, особено при зимни условия. „Решението за изграждане на кръгово кръстовище тук цели както регулиране на потоците на движението, така и убиване на скоростта“, заяви зам.-кметът.

„Очаква се другата седмица да започнат ремонтните дейности по ул. „Боянска“, като там движението няма да бъде спирано, а само стеснявано и ограничавано в определени участъци“, посочи още зам.-кметът. Той обясни, че ще бъде подменена настилката по останалата неремонтирана част на улицата. „След завършване на този проект можем да кажем, че сме приключили с големите ремонти в кв. „Драгалевци,“ каза още той. Крусев обясни, че работата по училища, детски градини, подновяване на пътни знаци, настилки и маркировки продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България