Евгени Крусев: Работи се по намаляване на интервалите на чакане за градския транспорт в столицата

Снимка: Архив

В момента се прави система за оптимизиране на интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани, заяви пред БНТ Евгени Крусев, зам.кмет по транспорта в Столична община.

Срокът за подаване на заявления за стикери за платена зона изтича на 1 октомври. "Тогава изтича валидността на 4000 стикера. Вече има около 3000, които са подновени като остават 1000", съобщи Христиан Петров, директор на Център за градска мобилност.

Подновяването може да стане в четири офиса - на бул. „Будапеща“ 17, на „Възраждане“ 1 и в метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“. Заявка за издаването на винетен стикер може да стане и онлайн.

По същия ред се подават и документите на жителите в разширените части на зелената зона в районите „Средец“ и „Лозенец“, която започва да действа от 1-ви октомври 2017 г. От Центъра за градска мобилност съобщиха, че вече има 2600 човека, които са подали заявление. Остават още около 900 свободни места. За улеснение събота и неделя ще работят пунктовете на метростанциите „Европейски съюз“ и „НДК“.

Необходим е документ, удостоверяващ постоянен адрес. Срещу 10 лева, който няма такъв адрес, получава стикер за 1 месец, в който може да смени адресната си регистрация. Цената на един винетен стикер за 1 година е 150 лева.

"Въвеждането на платени зони за паркираме се наложи като модел, който вкара паркирането в кварталите в едни рамки,които позволяват хората да се предвижват спокойно. Разширението е изцяло подкрепено от гражданите в съответните райони. Ако това се случи и в други райони, ние ще направим нужното да се случи допълнително разширение в бъдеще", каза Крусев.

Зам.кметът по транспорта заяви, че в момента вървят процедури за ремонт на спирките за градски транспорт.

В момента се прави система за оптимизиране за интервалите на чакане за градския транспорт като се работи те да бъдат намалявани, заяви Евгени Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България