Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

ЕВН замразява проекта за хидрокаскадата “Горна Арда”

Изграждането на хидрокаскадата е в застой от 2010 г. Основни акционери в проекта са Националната електрическа компания и австрийската ЕВН.

Австрийската компания ЕВН, която у нас притежава доставчика на ток в Югоизточна България, замразява изграждането на проекта “Горна Арда”. Това става ясно от годишния отчет на дружеството, съобщи БНТ. Проектът предвиждаше компанията да притежава 70% от хидрокаскадата с мощност от 170 мгвт, а останалите 30 на сто да бъдат вложение на българската държавна компания НЕК.

Идеята за изграждане на хидроенергийни съоръжения по горното поречие на река Арда е от осемдесетте години на двадесети век. Тогава е предвидено да бъдат изградени три язовира – „Мадан”, „Ардино” и „Сърница”, с прилежащи към тях водноелектрически централи. Проектът остава без реализация до началото на деведесетте. Следва нов опит за реализацията му, но и той се проваля.

Третият опит с участието на ЕВН е от 2010 г. Тогава във Виена дружеството и НЕК подписват акционерно споразумение за изграждането на хидрокаскадата. В отчета на ЕВН не се казва за какъв срок се замразява проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.