Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

ЕВН замразява проекта за хидрокаскадата „Горна Арда“

Изграждането на хидрокаскадата е в застой от 2010 г. Основни акционери в проекта са Националната електрическа компания и австрийската ЕВН.

Австрийската компания ЕВН, която у нас притежава доставчика на ток в Югоизточна България, замразява изграждането на проекта „Горна Арда“. Това става ясно от годишния отчет на дружеството, съобщи БНТ. Проектът предвиждаше компанията да притежава 70% от хидрокаскадата с мощност от 170 мгвт, а останалите 30 на сто да бъдат вложение на българската държавна компания НЕК.

Идеята за изграждане на хидроенергийни съоръжения по горното поречие на река Арда е от осемдесетте години на двадесети век. Тогава е предвидено да бъдат изградени три язовира – „Мадан”, „Ардино” и „Сърница”, с прилежащи към тях водноелектрически централи. Проектът остава без реализация до началото на деведесетте. Следва нов опит за реализацията му, но и той се проваля.

Третият опит с участието на ЕВН е от 2010 г. Тогава във Виена дружеството и НЕК подписват акционерно споразумение за изграждането на хидрокаскадата. В отчета на ЕВН не се казва за какъв срок се замразява проекта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.