Александра Петканова показа коремче по бански (СНИМКИ)

Остава мярката за неотклонение „парична гаранция“ на Габриела Медарова

21-годишен прегази по-малкия си брат с трактор във Врачанско

Косово започна подготовка за демаркация на границата със Сърбия

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

Макаров ни обеща помощ за паметниците

Папа Франциск призовава католиците на борба срещу сексуалните посегателства

МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Катастрофа затвори лента на магистрала „Струма“

От петък до неделя са установени 10 735 нарушения на пътя в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

Евродепутатите от ГЕРБ: Биха ли подкрепили от БСП провеждането на избори от чужда страна в България?

Таско Ерменков

Биха ли подкрепили от БСП провеждането на избори от чужда страна на територията на България? Този въпрос задават на БСП българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП по повод позициите на червения депутат Таско Ерменков относно изборните резултати в Крим.

Във връзка с публичните позиции на депутати от българската левица, евродепутатите от ГЕРБ припомнят декларацията на върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини от 16 март 2018 г. В документа ясно се заявява позицията на Европейския съюз за непризнаване на проведените от страна на Руската федерация избори на Кримския полуостров, който попада в рамките на международно признатите граници на Украйна.

„Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е официална позиция на БСП и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея?“, питат още евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП. Според тях, изразеното от депутата от БСП Таско Ерменков виждане за пореден път показва, че наследниците на бившата комунистическа партия в България принадлежат само номинално към семейството на европейските социалисти и по редица важни въпроси подкрепят популистки и анти-ЕС позиции. Подобно държание и политическо позициониране от страна на българските социалисти поставят под въпрос както техния европейски облик, така и евроатлантическата ориентация на страната. За нас подобни позиции са неприемливи и са в разрез с принципите на членството ни в ЕС и НАТО, посочват още евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП. „Виждаме само в рамките на последните няколко месеца колко сериозно се разминава позицията на БСП с тази на европейските социалисти, както по отношение ратификацията на Истанбулската конвенция, така и по отношение на декларацията на принадлежащия към семейството на социалдемократите върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи“, подчертават от ГЕРБ.

Заветът на българските възрожденци е да бъдем равни с другите европейски народи – нашият национален идеал още в онзи момент е свързан с визията за свободна и обединена Европа, припомнят българските евродепутати от десницата. От ГЕРБ/ЕНП препоръчват на депутата Таско Ерменков и представителите на БСП да се запознаят по-добре с творчеството на Христо Ботев и цяла плеяда български възрожденци и революционери като Васил Левски, Г.С. Раковски, Захари Стоянов и много други преди да ги цитират в подобен контекст.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ МОГАТ ЛИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЕРДОГАН В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО, ЧЕ НЕ СМЕ НАЯСНО?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.