Столичният кмет Йорданка Фандъкова на 24 май: Град, в който се строят училища, има бъдеще

Британската полиция проведе едноседмична операция срещу робския труд

Франция остава сред основните икономически партньори на Русия, въпреки санкциите

Кой тегли ипотечен кредит със срок 150 години?

„Сръбска листа“ е против създаването на Косовска армия

Преговорите за името на Македония продължават в Ню Йорк

Меркел: Германия и Китай държат на ядреното споразумение с Иран

САЩ обявиха за персона нон грата двама венецуелски дипломати, дадоха им 48 часа да напуснат страната

„Ислямски джихад“ заплаши да извърши бомбени атаки над Тел Авив, ако насилието в Газа не спре

Вашингтон може да наложи 25% мито върху вноса на автомобили в САЩ, защото повечето производители използват стомана от Китай

Мей смята да предложи на ЕС споразумение за втори преходен период след Брекзит

ООН изключи от санкциите севернокорейската делегация, която ще пътува до Сингапур за срещата с Тръмп

Четирима загинали и 15 ранени при самоубийствен атентат в Багдад

Зам.-вътрешният министър на КНДР: Дали САЩ ще се срещнат с нас или ще се сблъскаме в ядрен двубой зависи от поведението им

Двама души загинаха и 18 бяха ранени при дерайлиране на влак след удар с ТИР в Италия

Евродепутатът Ева Майдел: 30% от българските компании очакват негативи от Брекзит

„Брекзит изправи не само България, но и целия Европейски съюз пред една безпрецедентна ситуация, в която спекулации и страх от неизвестното лесно могат да заменят конструктивните разговори. Близо 30% от българските компании очакват негативи от Брекзит и за мен е важно българският бизнес да се срещне с преговарящия екип и да е защитен след напускането на Обединеното кралство.”, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конференция на високо ниво посветена на ефектите от Брекзит върху бизнеса с участието на Мишел Барние, главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания.

По време на събитието се обсъдиха въпроси за бъдещите бизнес отношенията между европейски, в т.ч. и български фирми, и британските им партньори, както и прогнози за адмнистративна тежест за предриятията и разходи за адаптиране на бизнес стратегиите към новата реалност след Брекзит. “Вярвам, че когато сме заедно, сме по-силни, само така ще останем сред водещите икономики. Бъдещето на Европа е много по-важно от Брекзит. ЕС трябва да работи за по-добра сигурност икономическа и обществена.”, зави главният преговарящ за ЕС Мишел Барние.

За пръв път представители на браншови организации и неправителствен сектор имаха възможността да отправят конкретни въпроси и представят гледните си точки пред главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания Мишел Барние. „Осведомеността на българските бизнеси относно хода на преговорите ще намали рисковете от загуба на конкурентоспособност и ще им помогне за по-доброто управление на ресурси и планиране на инвестиции и ще ги подготви за след Брекзит. Срещи, като тази, са от са от изключителна важност за прозрачността на преговорите и обществения диалог, който е необходим по темата и аз призовавам за повече такива инициативи.”, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Конференцията „Подгответе се за Брекзит – последствия за европейския бизнес” се проведе в четвъртък, 26 април 2018 г., в Представителството на ЕК в България и бе организирана от Европейското международно движение, чийто председател е Ева Майдел, в партньорство с Камарата на индустриалците и работодателите в България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.