Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Евродепутатът Ева Майдел: 30% от българските компании очакват негативи от Брекзит

„Брекзит изправи не само България, но и целия Европейски съюз пред една безпрецедентна ситуация, в която спекулации и страх от неизвестното лесно могат да заменят конструктивните разговори. Близо 30% от българските компании очакват негативи от Брекзит и за мен е важно българският бизнес да се срещне с преговарящия екип и да е защитен след напускането на Обединеното кралство.”, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конференция на високо ниво посветена на ефектите от Брекзит върху бизнеса с участието на Мишел Барние, главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания.

По време на събитието се обсъдиха въпроси за бъдещите бизнес отношенията между европейски, в т.ч. и български фирми, и британските им партньори, както и прогнози за адмнистративна тежест за предриятията и разходи за адаптиране на бизнес стратегиите към новата реалност след Брекзит. “Вярвам, че когато сме заедно, сме по-силни, само така ще останем сред водещите икономики. Бъдещето на Европа е много по-важно от Брекзит. ЕС трябва да работи за по-добра сигурност икономическа и обществена.”, зави главният преговарящ за ЕС Мишел Барние.

За пръв път представители на браншови организации и неправителствен сектор имаха възможността да отправят конкретни въпроси и представят гледните си точки пред главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания Мишел Барние. „Осведомеността на българските бизнеси относно хода на преговорите ще намали рисковете от загуба на конкурентоспособност и ще им помогне за по-доброто управление на ресурси и планиране на инвестиции и ще ги подготви за след Брекзит. Срещи, като тази, са от са от изключителна важност за прозрачността на преговорите и обществения диалог, който е необходим по темата и аз призовавам за повече такива инициативи.”, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Конференцията „Подгответе се за Брекзит – последствия за европейския бизнес” се проведе в четвъртък, 26 април 2018 г., в Представителството на ЕК в България и бе организирана от Европейското международно движение, чийто председател е Ева Майдел, в партньорство с Камарата на индустриалците и работодателите в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.