Великобритания и ЕСпостигнаха съгласие за преходния период след брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

20 българи са пострадали при катастрофа на туристически автобус в Египет

Стопанска постройка и фураж изгоряха след запалване на сухи треви

Синята зона раздува щата на общинско предприятие във Варна

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Примерът на всеки е важен, за да направим обществото ни по-добро място за децата със специални нужди

„Имаме отговорната задача да създадем условия за интегриране на децата със специфични нужди в обществото. Нужни са адаптирано образование и социални услуги, базирани на научно доказани методи, за чието внедряване работя активно, но и ангажираност на всеки от нас към проблемите и нуждите на тези деца и семействата им. Доброто има силна зарязяваща енергия, нека я използваме, за да създадем по-солидарно общество“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с децата и персонала на Дневен център за деца „Дъга“ във Велико Търново на Международния ден на хората със Синдром на Даун 21 март 2017 г.

Услугите на Центъра използват 36 деца на възраст от 7 до 18 години и техните родители. За децата целодневно се грижи екип от специалисти, които им съдействат за всички ежедневни нужди. Тяхната цел е да предлагат смислени дневни занимания, които да насърчават и поддържат уменията на децата и да надграждат възможностите им за развитие, подготвяйки ги за самостоятелен начин на живот. Служителите се ангажират и с взимане на децата от училище, хранене и игри. В услугата децата работят с психолог, педагози, рехабилитатор, ерготерапевт и други специалисти, а техните родители имат възможността ежедневно да получават необходимите им консултации и насоки от специалистите за справяне със затрудненията в домашна среда.

Майдел дари на Центъра комплекти със специализирани прибори, вакумни чинии и неразливащи се чаши, тъй като обикновените прибори са неудобни и не достатъчно безопасни за децата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.