Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Намериха корозирал снаряд във вилна зона „Киноцентъра“ в София

Десет адвокати бранят Баневи в спецсъда (обзор) Оставиха приватизатора в ареста

Трима работници пострадаха след падане от покрив в Чепеларско

Тарашат Кресна за изборен туризъм

Албин Курти: Несправедливо е Албания и Северна Македония да не започнат преговорите за присъединяване към ЕС

Премиерът на Испания посети Барселона Педро Санчес отказа да се срещне с лидера на Каталуния

498 жертви на пътя от началото на годината Младеж загина край Златица

Дневният център за деца с увреждания в Свищов представен в Германия като добра практика

Българин, търсен в Гърция, оставен само с мярка „подписка“

Еврокомисията ще препоръча отпадане на мониторинга над България

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Примерът на всеки е важен, за да направим обществото ни по-добро място за децата със специални нужди

„Имаме отговорната задача да създадем условия за интегриране на децата със специфични нужди в обществото. Нужни са адаптирано образование и социални услуги, базирани на научно доказани методи, за чието внедряване работя активно, но и ангажираност на всеки от нас към проблемите и нуждите на тези деца и семействата им. Доброто има силна зарязяваща енергия, нека я използваме, за да създадем по-солидарно общество“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с децата и персонала на Дневен център за деца „Дъга“ във Велико Търново на Международния ден на хората със Синдром на Даун 21 март 2017 г.

Услугите на Центъра използват 36 деца на възраст от 7 до 18 години и техните родители. За децата целодневно се грижи екип от специалисти, които им съдействат за всички ежедневни нужди. Тяхната цел е да предлагат смислени дневни занимания, които да насърчават и поддържат уменията на децата и да надграждат възможностите им за развитие, подготвяйки ги за самостоятелен начин на живот. Служителите се ангажират и с взимане на децата от училище, хранене и игри. В услугата децата работят с психолог, педагози, рехабилитатор, ерготерапевт и други специалисти, а техните родители имат възможността ежедневно да получават необходимите им консултации и насоки от специалистите за справяне със затрудненията в домашна среда.

Майдел дари на Центъра комплекти със специализирани прибори, вакумни чинии и неразливащи се чаши, тъй като обикновените прибори са неудобни и не достатъчно безопасни за децата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.