Евродепутат разкрива училищни фирми

Депутатът в Европарламента Владимир Уручев и „Джуниър Ачийвмънт - България” започват проект за разкриване на училищни фирми в пет града в страната. Целта на начинанието е да развие предприемаческа култура и инициативност у младите хора, за да се заемат със собствен бизнес и да помогнат за съживяването на районите, където живеят.

Проектът „Предприемачи на бъдещето” ще бъде реализиран в Монтана, Враца, Видин, Перник и Смолян. За участие в инициативата са избрани 23 учители, които ще преминат специално обучение за преподаване по програмата „Учебна компания”. След това педагозите заедно с учениците си ще създадат и ръководят заедно учебна фирма по модела на „Джуниър Ачийвмънт”.

Разработеуните бизнес идеи ще бъдат представени на младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди” през юни 2017 г. Младите бизнесмени ще се съзтезават за приза „Най-добра учебна компания на България”, а евродепутатът Владимир Уручев ще награди най-добрите млади предприемачи с пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

„Започваме проекта „Предприемачи на бъдещето” в Северозапада, Родопите и Перник, защото искаме да отключим скрития потенциал на тези райони чрез младите им хора. Предприемачеството е състояние на духа, присъщо на младите и трябва да бъде откривано и насърчавано на най-ранен етап. Ако повече млади хора стартират собствен бизнес, това би ги задържало по родните места и възродило тези региони!”, заяви Уручев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес