Еврокомисар Биенковска: България е на второ място по усвояване на европейски средства за малките и средни предприятия

България е на второ място по усвояване на европейски средства за малките и средни предприятия. Това обяви в София еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска, информира БНР. Тя беше гост на Европейски форум, посветен на предприемачеството и  икономическия растеж.

В обръщението си към участниците във форума еврокомисарят засегна редица проблеми на малките и средни предприятия, като и подчерта, че това не са единствено проблемите на малкия бизнес в България, но и в Европа -  например това, че новите компании трудно успяват да се задържат и да оцелеят на пазара и да отговорят на високите регулативни бариери, които също са проблем на вниманието на Европейската комисия.

Еврокомисията е разработила цялостен пакет от мерки за решаването на проблемите, възпрепятстващи старта на компаниите, но само правителствата не могат да помогнат, а усилията за икономически растеж и нови работни места трябва да се ангажират и предприемачите.

Еврокомисар Елжбета Биенковска поздрави България като единствената държава, където се организира местен хъб в помощ на малките и средни предприятия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България